kleuren

kingsolver 2015-05-18 07.25Mijn kennismaking met Barbara Kingsolver begon met The Bean Trees en Pigs in Heaven. Ontroerende verhalen die zich afspelen in Indianengemeenschappen. The Poisonwood Bible was mijn volgende: een boek dat met recht een tour de force genoemd mag worden. En waardoor je weer andere culturen van binnenuit leert kennen. Flight Behavior en Prodigal Summer gaan over de verbondenheid van mensen met het land, het zijn 'groene' boeken zonder ooit prekerig te worden, daarvoor schrijft Kingsolver te veel over echte mensen.
En The Lacuna gaat over Frida Kahlo. Niet dat zij de hoofdpersoon is, want dat is de arme Harrison Shepherd, die voor de schilderes en haar man werkt. Een sprookjesachtig, kleurrijk boek dat je onderdompelt in kunst en natuur, alsof je onder water zwemt in de Lacuna uit de titel.
Kingsolver mag blijven omdat ik haar zo enorm bewonder.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *