kapot

couperus 2015-05-26 08.59Ik herinner me nog hoe het op mijn verlanglijstje stond – "dat deel van het Verzameld Werk van Couperus waar Noodlot in staat" – maar voor welke verjaardag of Sinterklaas ik het kreeg? En waarom ik zo kapot was van Noodlot?
Kapot being the operative word here, besef ik nu. Doodgaan aan de liefde, ooit heeft zich in mijn wezen het idee genesteld dat dat een goed ding was. Te beginnen met Tristan en Isolde, vermoed ik.
Mijn liefde voor Couperus is ongetwijfeld begonnen met De Stille Kracht op tv, en al die andere mooie verfilmingen. Die is ook nooit weer over gegaan, hij zal nog veel in deze vreugdevolle serie verschijnen en ik weet nu al dat ze allemaal mogen blijven.
Het laatste boek dat ik van hem las is Met Louis Couperus in Afrika (gratis te downloaden op de onvolprezen dbnl). Niets heerlijker dan antiek toerisme als je zelf die bestemming – Dahab in dit geval - met het vliegtuig hebt bereikt.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *