geuren

divakaruni2015-05-20 08.53Ik ben dol op boeken en films die in India spelen of over Indiase mensen gaan. Bend it like Beckham, The Best Exotic Marigold Hotel, The Lunchbox, Arundhati Roy's The God of Small Things (lezen!) en later Sister of my Heart van Divakaruni, een van de mooiste boeken die ik ken. Mistress of Spices is op een andere manier prachtig, een beetje surrealistisch en geurend.
De India-fascinatie sloop mijn leven in in Oman, waar we in het dagelijks leven veel meer met Indiërs te maken hadden dan met Omani's. Ik leerde de Indiase keuken kennen en waarderen, en in het koude Aberdeen was een Indiase toko een trefzeker vervoermiddel naar warmere streken, ik herinner me hoe de tranen in mijn ogen sprongen toen ik de deur van zo'n geurgrotje opende.
Divakaruni woont in Houston, en toen de Blue Willow Bookshop een schrijversavond met haar organiseerde, zat ik in adoratie vooraan. Wat een heerlijke vrouw, en wat kon ze inspirerend vertellen over het schrijfproces.
Daar kocht ik The Unknown Errors of Our Lives, een verhalenbundel. Ter plekke gesigneerd, en die doe ik dus nooit weg. Al moet ik juf Kondo opbiechten dat ik hem nooit gelezen heb.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *