boekenkast

boekenplank boven rechts2015-05-20 09.25De plank linksboven is klaar. Zes boeken zijn geruimd. Omdat ik de boekenkast altijd al goed bijhield, is dat nog best veel. Nu door naar rechtsboven.
Ik was altijd een goeie biepjuf, met de boeken keurig gesorteerd en op alfabet. Nu zijn ze nog wel uitgesplitst naar Engels, Nederlands en non-fictie, maar verder is het een zootje. Plus de boekenkast is ook showplank voor tedere voorwerpjes, waar ik het gister over had.
Op deze plank van links naar rechts: oude fotootjes van mijn vader (l) en zijn broertje, mijn moeder (r) en haar zusje. De meisjes zouden later nog een broertje krijgen, en van zijn vrouw was het poesje daarnaast op de plank. Van mijn moeders enorme olifantenverzameling heb ik er een paar bewaard. Die ene met dat kleine olifantje in zijn buik, die ze van me kreeg toen ik in verwachting was, en deze die eigenlijk een doosje is. En helemaal rechts staat de icoon uit het Catharinaklooster, die kindeke en ik voor mijn vader meenamen uit Sinaï.
De boekenkast is zelf eigenlijk ook een boek.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *