stofzuigen

Ik heb iets heel raars. Altijd als ik aan 't stofzuigen ben – mijn minst geliefde huishoudklus – komt langzamerhand in mijn hoofd een KeesdeJongendialoog op. Ik treed in discussie met degenen die mij onrechtvaardig behandeld hebben. Ik word bozer en bozer naarmate mijn huis schoner en schoner wordt. Ik raas en tier en geef de felste weerwoorden op in het verleden geuite beschuldigingen of leugens. Ik geef ze van katoen en van Jetje en op hun falie en hun sodemieterij, en waar ik afstoffen nog wel kan ombuigen tot iets sereens – het dankbaar oppoetsen van mijn mooie spulletjes – wordt stofzuigen een klus waar ik totaal chagrijnig uit ontwaak. Waarna het huis dan wel schoon is, maar ik vuil.
Voer voor psychologen?

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd met de tags , . Bookmark de permalink.

5 Reacties op stofzuigen

 1. elly schreef:

  Hahahaha
  Zo heb ik onder het strijken, zeker vijfendertig jaar geleden mijn hele echtscheiding uitgedacht. Het heeft nog enkele jaren geduurd voor ik durfde doorzetten.

 2. reflexxus schreef:

  O, maar dit herken ik hoor, ik heb het niet elke keer (maar wel net zo'n stofzuiger.je stort extra stof voor de slurf, dat is het, je benut de aangelegenheid, de actie. heel practies: het huis schoon en jij schoon. je leek me altijd al best practies en dit bewijst het. de stofzuiger als terapeutisch entiteit.
  moet ik veel doen/ opruimen en het heeel speels mooi maken omdat een kind komt logeren bv...en heb ik geen zin in het werk, daarnet nog, echt waar, maar bij mij dan worden t nogal eens lollige sketches ook die ik hardop door het huis declameer. en ook wel met schelden erbij tegen zg iemand, iemand van de bejaardenzorg bv.en dat ik dan het oud moedertje ben die zegt: ''zal ik jou eens op je bek slaan? je hebt al zo'n platte bek dat ik daar zin an heb, dat is uitnodigend, snap je wel en geen gejank''
  nu ik lees dat jij ook zoiets hebt ben ik meteen kalm geworden.
  * eigenlijk betreft het een vorm van inspiratie, vanuit de kelderkastafdeling van de huishoudelijke creativiteit waar je zo normaal niet bijkomt... als je geen partner hebt die jou daar niet toe brengt.(want een partner kan de bijwerking van een stofzuiger overbodig maken)
  trouwens, daar zeg ik wat, met een partner heb je t hele probleem niet.( want híj zuigt)

 3. Sagita schreef:

  Geweldig ik zie en hoor het helemaal voor me! En dan die reacties vooral die van Flex. Stofzuigen - constant in vervelende herrie - is ook de naarste bezigheid in huis. Ik ga ook eens op mijn stemming letten.
  Misschien een waterstofzuiger nemen die maken geloof ik geen herrie.

 4. Ferrara schreef:

  Ik heb dezelfde stofzuiger, andere kleur, en word narrig van het ding zelf. Dondert van een traptrede of draait net iets te vaak om zijn as vanwege het lichtgewicht, wat dan weer aangenaam moet zijn voor het fysiek. Die van jou is ook raar gedraaid zo te zien. Als het even kan laat ik deze klus inderdaad aan partner over.

 5. Heleen schreef:

  Wat grappig, ik vind stofzuigen juist leuk om te doen. Je kan er lekker bij nadenken en toch doe je iets nuttigs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.