Libellebil*

Met verbijstering gekeken naar die docu over de Libelle. Heb je 'm nog niet gezien en moet je bezuinigen op geld (abonnementen) of op tijd (minder onzin lezen) kijk 'm dan even terug.
Gegarandeerd dat je dan nooit meer een damesblad koopt. Wat een cynische vertoning. Kandidaten uitzoeken op zieligte. Deze heeft een nieuw hart! Jamaar deze is ook nog gescheiden! Want dat wil de heilige Libelleres. Die wil meeleven. En hoe meer er mee te leven valt, hoe meer Libelleressen, en dat is waar het om draait, Twee-en-een-half Miljoen Libelleressen lezen deze onzin iedere week weer. En de dames van de redactie weten precies wat de Libelleres wil. Die wil namelijk uitsluitend bevestigd zien dat zij normaal is. Dus mogen er alleen normale kleren (zónder billen*), normale recepten, normale kerstdiners en paastafels in de Libelle, die gezamenlijk worden gerangschikt in een übernormaal kleurenpalet. Alleen de langere artikelen, die moeten dus gaan over Hele Zielige Mevrouwen. Uitsluitend om de normaliteit – met dankbare verzuchtingen – van de Libelleres te benadrukken. En voor het kerstnummer? Ik citeer: "'t Hofnarretje is meer voor het Kerstnummer."
Een compliment aan de documentairemakers. Halverwege zapte ik even weg omdat ik het gevoel had: wat is dit voor een kritiekloos avro-programma? Maar het gebeurde sluipenderwijs. Alle getoonde lieflijkheid met als ondertiteling het cynisch (door henzelf vast niet zo bedoeld noch ervaren) commentaar van de Libellemaaksters. Knap gedaan. Ben benieuwd of het de Libelle ook abonnees kost. Of hebben zij van deze kritische discussie op twitter niets meegekregen? Libelle twitterde in elk geval: "Dank voor alle reacties, daar gaan we lekker van nagenieten."

titel Libellebil

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd met de tags , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Libellebil*

 1. reflexxus schreef:

  ik beluisterde een enige! sketch van Brigitte Kaandorp over t fenomeen.

 2. reflexxus schreef:

  op Youtupe heb ik de sketch gevonden het heet Badwater ( leuk! vooral ook door de context)

 3. Ferrara schreef:

  Na het overlijden van schoonmoeder het lopende abonnement afgemaakt. Bijna elke week hetzelfde qua inhoud. Op een goed moment stopte ik met lezen en loste ik alleen de puzzel nog op.
  Documentaire niet gezien. Niets gemist zo te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *