horror-internet

Tv-kijken is met twitter tig keer zo leuk geworden. Niet alleen krijg je de meningen van anderen over hetzelfde programma (en kun je zelf effectiever schelden dan tegen de beeldbuis), je krijgt ook alle programma's mee die je niet verkoos te zien. Zo moest ik gister de helft van Tros Radar missen omdat ik eerst Mixed Up moest kijken, maar kreeg ik wel mee dat het over de Gevaren van Internet ging. Oh jee en ach wee.
Nu krijgt Radar de kijkcijfers natuurlijk alleen van het bangmaken van mensen, ik merkte het vroeger bij mijn autobiobeginnersploeg, de dames moesten altijd eerst even de wereldgevaren volgens Radar doorspreken. En wat ik daar dan van vond. Ik had het nooit gezien, dat was wel jammer. Maar Radar is net zoiets als het weerbericht van Piet Paulusma: altijd graden en windkrachten en horrorscenario's erger dan de werkelijkheid, want dat genereert kijkers.
't Laatste stukje nog gezien, bij Radar, over Facebook. Nu zit ik zelf niet op Facebook, want ik vind 't wel druk genoeg, met bloggen en twitteren en LinkedInnen. Maar in plaats van dat zo'n programma nu duidelijk maakt wat je wel en niet op zo'n site moet zetten, doen ze alsof het een hurricane is die op ons afkomt zonder dat we er iets aan kunnen doen. In plaats van dat ze mensen internet-savvy maken, maken ze ze internet-dummy. En de oudere medemens, die zo ontzettend veel zou kunnen winnen bij deelname aan sociale netwerken, jagen ze de stuipen op het lijf. Ga niet naar buiten, waarschuwen Piet en Radar. Blijf naar ons tv-programma kijken, dan worden wij lekker rijk en beroemd, en kan jij onrustig slapen.

afbeelding afkomstig van Frankwatching

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd met de tags , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op horror-internet

  1. Zolang we dit soort programma zien als amusement, is er niets aan de hand. Ik maak me zorgen om die mensen - en dat zijn er velen - die naar deze doemprogramma's kijken en er zeker van zijn, dat het allemaal super gevaarlijk is. Ooit zag ik de film The Net. En de reacties daarop waren dat alles wat met het internet te maken heeft, slecht en gevaarlijk is. We leven in een angst-gemeenschap. Alles wordt afgeschilderd als HET KWAAD en kennelijk zitten mensen te wachten op dit kwaadsprekerij, etc. Jammer, heel jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *