alles goud

Vandaag moet ik met de belastingen aan de gang. Niet direct de leukste bezigheid. Veel liever zou ik verder gaan met The Artist's Way inspiratiemails, die al voor een groot deel in de steigers staan, maar nog vervolmaking behoeven. Mooie plaatjes, inspirerende citaten, tips voor aanvullende boeken … Totdat ik erachter kom dat ik vandaag zou beginnen met het hoofdstuk dat over geld gaat. Piepklein gevalletje synchroniciteit, toch weer.
Eerst de btw-aangifte dan maar. Domdomdom dat ik die gepeperde factuur voor 1 januari heb verstuurd. Nu moet ik de btw al afdragen terwijl de betaling nog niet binnen is.
Buiten lijkt het wel lente. Ik hoor de vogelen des velds tekeergaan of het veld vol eetbare dukaatjes ligt. En zo is het ook. Dat is een vertrouwen om vast te houden in tijden van crisis. Om boven m'n bureau te hangen ook. Het veld ligt vol eetbare dukaatjes!

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd met de tags , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op alles goud

 1. Sagita schreef:

  De euro bestaat 10 jaar! Dus je moet BTW betalen als je de factuur verstuurd hebt? Ook als je het geld nog niet hebt ontvangen? Mijn zoon is begonnen als zelfstandig ondernemer (freelance filmmaker) en zit met zo'n geval.
  En wat als ze je niet betalen?

  plash

 2. Heldinne schreef:

  Ja, dan heb je dikke pech! Heb ik 1x gehad toen kunstencentrum failliet ging, grrr.
  Ik raad je zoon aan een betrouwbaar en niet te duur belastingmannetje te zoeken, het is haast ondoenlijk om het zelf te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *