41 Rolling Stones

Angie (1973)
874 Rolling Stones - Fool to cry (1976)

Ik denk dat ik iets meer Beatles- dan Rolling Stonesfan ben. Hoewel Black and Blue dan wel weer hoog op mijn favolijst staat. Angie was het eerste Stonesnummer dat ik echt prachtig vond. Nu zoek je het op op Youtube en kun je het desgewenst de hele dag door beluisteren. Maar in oma's jeugd, jongens en meisjes, was dat heel anders. Ik moest elke keer weer strijd leveren over het wel of niet mogen zien van TopPop. Als het hele programma niet mocht, mocht dan misschien het laatste kwartier? Dat ik toch Angie even kon zien?
Soms mocht het. Vaderlief voelde zich opvoedkundig geroepen commentaar te leveren. Wat een ketelmuziek, wat een langharig tuig, was dit zingen?
Dat is weer iets wat ik me bewust voornam om anders te doen met mijn eigen nageslacht. We keken gezamenlijk naar Top of the Tops (in Schotland), en op verjaardag of Sint kreeg kindeke de cd's waar ze om gevraagd had. We draaiden ze zelfs in de auto, afgewisseld met onze eigen, waardoor haar voorkeur ook heel veel gouwe ouwe ging omvatten.
Een raar soort minachting eigenlijk, om iemands muzieksmaak zo nietsontziend te veroordelen. De treurige klanken van Angie benadrukken een achteraf verdriet. But I'm a fool to cry.

Ook een schrijftop2000-verhaal geschreven? Zet de link hieronder!
Kriebels en Krabbels
Veertje Vederlicht
Ferrara

Dit bericht is geplaatst in schrijftop2000. Bookmark de permalink.

5 Reacties op 41 Rolling Stones

 1. Dan hebben mijn ouders het achteraf toch beter aangepakt ;-). Ze vonden ook niks aan Toppop, maar lieten ons hartelust naar kijken, maakten nooit denigrerende opmerkingen, deden zelfs hun best om een beetje mee te leven, met als resultaat dat ik al heel lang geen enkele interesse meer in popmuziek heb en alleen nog naar klassiek luister.

 2. Mijn bijdrage staat erop.

 3. Ook ik ben geen echte Stones-fan, maar precies deze twee nummers prijken hoog op mijn lange lijst van favorieten. Netals Ruby Tuesday. Hoewel..., bedenk ik me nu, de versie van Melanie is ook errug mooi!

 4. Ferrara schreef:

  494 Bob Dylan Times they are a-changin.
  Tevens schrijfveer te mooi om niet te gebruiken.

 5. Papagoose schreef:

  Ook ik ben geen echte Stones-fan, maar Angie is prachtig en Black and Blue is de enige lp die ik heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *