1010 Maggie MacNeal

Terug naar de kust (1976)

Toen ik veertien was, nam ik hetzelfde haar als Maggie MacNeal, daardoor heb ik me altijd aan haar verwant gevoeld. "Terug naar de Kust" doet me denken aan die keer dat onze ouders naar Parijs waren en ik bij vriendin en zus logeerde. Omdat hun opa en oma onder hetzelfde dak woonden, hadden we toch een beetje toezicht. Ik ben toen, tegen alle verboden in, alleen op Leens brommer naar Heerenveen gereden, en dat gaf een prettig gevoel van zelfstandigheid. Van de "dreiging, dat daar mijn jeugd voorbij ging" was ik me op dat moment nog niet bewust, het was goed om volwassen te worden. Van sommige liedjes vallen de teksten pas later op hun plek.
Het is ook een poëtische, beetje onbegrijpelijke tekst (van dichter Theun de Winter) en dat maakt hem interpreteerbaar als een droom. De kust, die ik altijd als een strand voor me zie, is het grensgebied tussen bewuste en onbewuste, daar waar die in contact staat en beide ter beschikking. O, hoe kom ik hiervandaan, was ik maar niet weggegaan … Het verlangen naar mezelf. Hoe vind ik terug wie ik was, wie ik ben.

Ook een schrijftop2000-verhaal geschreven? Zet de link hieronder!
Kriebels en Krabbels
Papagoose
Veertje Vederlicht

Dit bericht is geplaatst in schrijftop2000. Bookmark de permalink.

4 Reacties op 1010 Maggie MacNeal

  1. Heldinne schreef:

    met dank aan Papagoose voor de tip om de lijst automatisch te laten sorteren!

  2. reflexxus schreef:

    Ooo, Heldinne, wat staat dit stukje dicht bij jou! en die foto!!( die ga ik bewaren)

  3. Prachtig nummer, dat ik nog steeds graag meebrul!

  4. Terug naar de kust, terug naar toen. Leuke, maar ook minder leuke herinneringen poppen zomaar naar boven *plop*.
    Mijn bijdrage is weer geplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *