kerstkots

Welke duivelse kracht liet de Allerhande in mijn boodschappentas glijden, naast een halfje pain de Boulogne en de pittige kipkerrie van de Johma? En welke driedubbelovergehaalde sukkel gaat er dan thuis nog in lezen ook?
Lieve meneer van de AH-reclame, u en ik weten allebei dat u niet echt bent. We weten ook allebei dat u gekozen bent op uw ideale-buurmanschap en ideale-schoonvaderschap. Zo aardig is in 't echt niemand, en toch vijzelt u het imago van een gewone etens- en pleepapierwinkel op tot lieflijke hoogten.
Maar welk imago willen de jongens en meisjes die de Kerst-Allerhande volpennen en –kalligraferen (FEEST!!!) overbrengen? Ik heb nog nooit zo'n serie misselijkmakende teksten bij elkaar gelezen.
Zonder het blad open te slaan lezen wij al pareltjes als kerstFÉÉST! Maak er een feest van! Kerst: helemaal van jóu en helemaal van nú! (kennelijk een ex-plattelandsvrouw in de redactie)
"Kerst = met liefde je lekkerste gerecht bereiden voor vrienden." Vier jonge, well-to-do all-white heterostellen zijn dat, zwaar aan de cocktails. Maar natuurlijck.
Hoe kunnen wij zelf de kamer gezellig maken? Met de AH stylingtips. Kerstversierselen hoeven niet per se in de boom. Joh! Houd je van bont, haal dan al je gekleurde kerstballen tevoorschijn. Echt? Je kunt zelf naamkaartjes maken door namen te schrijven op mooi karton hee! Wil je laten zien dat je weet hoe het heurt? Houd het dan op wit-met-zilver.
Ook voor de aardappel is het kerst, daarom verschijnt hij deze dagen verbazingwekkend anders aan tafel! Nee, ze bedoelen niet de crêpepapieren kandelaars op de kleuterschool. Dé trend zijn grote en bijzondere desserts, dat u dat ook even meeneemt.
Op die tafel waarop wij onze luxe, verfijnde, stijlvolle, fraaie en delicate voorgerechten ter verslinding aanbieden zorgen wij natuurlijk voor wit servies, want dat vereist de kersttraditie. Vanzelfsprekend vleien wij de reut op zilveren schalen. "Gebruik subtiel kleur op tafel, zoals een rode waxinelichthouder. Opvallend!"
Ik zie het voor me, die rode vlek. Hij wordt groter en groter. Ik heb even met het Hollandsch Lofje mijn polsen doorgesneden.

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd met de tags , . Bookmark de permalink.

9 Reacties op kerstkots

 1. Ferrara schreef:

  Heb breed zitten grijnzen.
  Wij noemen dat hier:
  "Even de walging op peil brengen"
  Is je blijkbaar goed gelukt.

 2. Ellen schreef:

  Denk er nu al over om deze glossy met die gratis tips links te laten liggen. Als ik al bij deze grootgrutter ga shoppen. Doe mij maar gewoon een gewone kerst!

 3. Hahaha! Perfect. Ik benijd je om je venijn dat gewoon lekker je pen uit mag stromen 😉

 4. Oja: die titel is subliem

 5. Anonymous schreef:

  Eet nou maar gewoon boerenkool met worst en neem er een rood wijntje bij. Maak van de Allerhande een kaars en... "Gloria".

 6. ellen schreef:

  Tja, van zo'n broodje met "pittige kipkerie van Johma" zou ik ook heel vervelend worden...

 7. Adriaan Hendriks schreef:

  WAARSCHUWING! Klik NIET op deze link! http://www.trotsemoeders.nl/2011/12/21/maak-er-een-feest-van/

  ureda (de ure is bijna daar)

 8. Heldinne schreef:

  en je ZEI het nog ... :-((

 9. Adriaan Hendriks schreef:

  Ik wist dat je het niet zou kunnen laten :-))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *