Proust

Swann's Way (In Search of Lost Time, #1)Swann's Way by Marcel Proust
My rating: 3 of 5 stars

Wat zal ik zeggen?
Ik heb geluisterd naar de Engelstalige audioboekversie, erg mooi voorgelezen, en ook verschrikkelijk slaapverwekkend (wat deels ook mijn bedoeling is). Ik vond het mooi en tegelijk ook een beetje vervelend, dat geneuzel over al die deftige mensen ... Heel sfeervol en tegelijk onbeduidend. Dus ik weet niet ... door naar deel twee en doorgaan met heerlijk inslapen? Of op zoek naar iets anders?
Is dit heiligschennis?

View all my reviews

Dit bericht is geplaatst in lezen, recensies. Bookmark de permalink.

6 Reacties op Proust

 1. Bettina Grissen schreef:

  Als je het wel mooi vindt, en er lekker op slaapt, kun je gewoon verder in deel 2, lijkt me. Als je het echter vooral geneuzel in de marge vindt, dan kun je gewoon stoppen! Ik heb altijd het idee dat je voor Proust in de stemming moet zijn en een bepaalde rust moet hebben om je helemaal lekker mee te laten drijven (ik heb daar nog niet de rust/tijd/ruimte voor gehad, dus op mij staan ze nog te wachten).
  Maar je hoeft niks af te maken, je hoeft niks te bewijzen en je mag gewoon stoppen als je het niet mooi genoeg vindt om jou kostbare tijd en energie aan te besteden!

  Groetjes,

  • Hella schreef:

   Je hebt helemaal gelijk! Ik denk dat ik in elk geval een Elizabeth Peters tussendoor doe (de Amelia Peabody-serie, lijkt me ook echt iets voor jou).

 2. Ferrara schreef:

  Oh, dat ken jij dus ook. Een boek dat de hemel wordt in geprezen en jij kunt er geen kant mee op. Ik had het met Hotel Europa van Ilja Pfeiffer. Pas toen ik er eerlijk vooruit kwam, bleek ik niet de enige te zijn. Wat mij betreft pleeg je dus geen heiligschennis. Er is ook zoiets als eigen smaak/mening.

  • Hella schreef:

   Met zoiets beroemds heb ik toch het gevoel dat ik het moet onderbouwen ... maar je hebt gelijk, het is/was notabene mijn lijfspreuk: ik hoef niets te bewijzen!

 3. Erik Scheffers schreef:

  Hoi Hella, als liefhebber van Proust (ik heb dit eerste deel 5 keer gelezen in drie verschillende vertalingen en de serie in zijn geheel 2 keer) ben ik het toch helemaal met Bettina en Ferrara eens, je hoeft een boek niet mooi te vinden, al zou ieder ander mens op aarde het nog zo geweldig vinden. Als dit eerste deel je niet aanstaat zou ik er hier gewoon mee stoppen, er zijn meer dan genoeg andere boeken om te lezen en de eerste twee delen van Proust zijn wat mij betreft de twee mooiste delen van de serie, beter wordt het niet. In het kader van mijn herleesproject wil ik dit jaar nog in ieder geval de eerste twee delen van "Op zoek naar de verloren tijd" herlezen en bespreken met citaten. Hartelijke groeten, Erik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *