creatief! (inhaling)

Ik heb dan wel sinds 11 oktober niet meer geblogd, maar intussen stond de creativiteit gelukkig niet stil.
De kerstkaarten zijn af, ik heb verschillende voorraadpotten (voor al die gezonde melen, pitten en zaden) met decoupage versierd en heb éindelijk de turquoise stella afgemaakt (was ik in juli al mee begonnen). Je kunt hem kopen voor €24,95 (omdat het zó veel werk is). Alle foto's van de stella staan hier.

Uit het boek van Trebbi heb ik weer een zeshoekig boekje gemaakt, ditkeer van tyvek (HRB 179). (Ik had er nog 1 gemaakt, maar die had ik verkeerd geknipt en daardoor klopte er niets meer van. Mijn tieren en schelden kun je meebeleven op de Facebookpagina.)

Daarna vroeg ik me af of een vijfhoekig boekje ook mogelijk was. Inmiddels zit het in elkaar, is het beplakt met washi tape en Afrikaanse stoffen, maar ik moet nog bedenken waar het over moet gaan. Het is een harmonica maar in feite moet je het elke keer als je een bladzij omslaat, half omdraaien, erg ingewikkeld. HRB 180

Het ingewikkeldste boekje dat ik de afgelopen tijd heb gemaakt, is een cirkelboekje HRB 181. Ik maakte het van goudpapier, dat ik beplakte met partjes van andere mooie cirkels en een toepasselijke tekst van Joni Mitchell (the circle game). Dit boekje is te koop voor €17,95. Meer foto's staan hier.

Verder heb ik nog 4 ronde collages gemaakt:
• een blauwgroene: HC30 believe them all
• een rode: HC31 joyous mood swings
• een van steen: HC32 diepten vreemd van sprookjes
• een abstracte (die per ongeluk ontstond door de uitknipsels van het goude cirkelboekje): HC33 verrast door goud
Deze collages zijn te koop op Werk Aan de Muur – waar je ze ook rond kunt laten afdrukken - maar ook als origineel (€75,00).

Daarnaast maakte ik nog een collage voor een challenge op de Dutch Collage Group. Dan krijg je elke dag een opdracht, het geeft veel gezelligheid en het is geweldig om te zien wat iedereen ervan maakt. Maar op de een of andere manier werkt het niet voor mij. Misschien omdat bij veel mensen het proces anders verloopt dan bij mij, ik werk meestal van achteren naar voren, en zij juist andersom, of alles tegelijk, achtergrondmotieven juist op het laatst toevoegen, of de achtergond invullen met verf. Vaak wordt dat prachtig, maar ik kan het niet.

Inmiddels staan er alweer twee nieuwe collages op stapel, ben ik met een nieuwe Hemelwijs bezig, en probeer ik een stella te maken met een lampje erin. En ik hoop dat in het nieuwe jaar ook eindelijk de schrijfinspiratie weer aanklopt.

Dit bericht is geplaatst in creatief met de tags , , , . Bookmark de permalink.

9 Reacties op creatief! (inhaling)

 1. Ferrara schreef:

  Fijn om te zien dat jij je wel vermaakt. Fraai werk. Zonder account is het op facebook niet te zien, maar ik geniet er hier wel van.

 2. Joke schreef:

  Wow de Stella!! Wat is die mooi!! en die voorraadpotten, wat een leuk idee. Wat ben je lekker bezig ☺️

 3. lethe schreef:

  Goed bezig!

  De stella is prachtig, maar het cirkelboekje is mijn favoriet. Zo origineel!

  Even een technisch vraagje: wat voor lijm gebruik jij om papier te plakken? Ik wil weer origami patchwork-kaarten gaan maken, en van de twee die ik nog heb van vroeger (met acht jaar verschil ertussen), ziet de oudste er nog goed uit, maar de andere heeft allemaal donkere lijmvlekjes. Ik weet niet meer welke lijmsoorten ik heb gebruikt.

  • Hella schreef:

   dankjewel!
   Ik gebruik voor bijna alles Pritt plakstift (geen goedkopere merken). Alleen voor de Vlangers is dat niet sterk genoeg, daarvoor gebruik ik Bison sneldrogende houtlijm "topspeed", die is echt heel erg sterk en droogt kleurloos op.

   • lethe schreef:

    Dankjewel! In mijn ervaring is de Pritt niet geschikt om randjes goed vast te zetten, maar voor grotere vlakken kan ik hem wel gebruiken.

    Ik heb ook een lijmpen (nog niet uitgeprobeerd), misschien is die geschikt voor de details.

 4. lethe schreef:

  Off-topic, maar ik zag dat Bol (dan wel de verkoper) je op de pagina waar je naar linkte op X als 'Hugo Kuipers' aanduidt! Op het omslag staat toch duidelijk 'Hella'. Of is het een pseudoniem dat je gebruikt om al die Stephen King-boeken te vertalen? 😉

  https://www.bol.com/nl/nl/p/brandsporen/1001004006590311/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *