creatief!

Ze heeft weer een nieuwe hobby. Er kwam op Fb een filmpje voorbij over zelf papier maken. Het fascineerde me meteen, ik ben vooral zo dol op de rafelige randjes van handgeschept papier. Ik keek meer filmpjes en deed overal praktische en minder praktische tips op. Met het strijkijzer veroorzaakte ik alleen maar vieze vlekken daar waar ik bloemblaadjes had gebruikt.

Punt 1 was: wáár ga ik dit doen. Ik ben natuurlijk super verwend, met een woonkamer en een werkkamer en een knutselkamertje. Maar de vieze zooi van papierscheppen wilde ik toch apart. Toen bedacht ik: de berging! Ik had ooit wat brede planken meegenomen uit de ikea koopjeshoek, die pasten mooi over de vriezer en de wasmachine. Waterbak erop, de rest bedekt met oude hand- en theedoeken …
Het enige wat ik echt moest aanschaffen was een schepraam (of hoe dit in beroepskringen genoemd wordt). Na het doorlezen van ettelijke recensies besloot ik om niet voor de allergoedkoopste te gaan. Ik koos voor A4 formaat.

Oud papier om te versnipperen had ik natuurlijk genoeg. Waar ik niet op had gerekend was de gore grijze prut die van een bak vol willekeurige snippers overbleef. Gelukkig had ik nog een extra staafmixer uit mijn baktijd, en een hoge glazen vaas waar ik de prut in kon mixen.
De eerste papieren voelden precies als eierkartons. De dunnere versie (dat is nog een hele kunst, om de dikte gelijkmatig te krijgen) leek mooier, zeker met de bloemblaadjes erdoor.

Inmiddels had ik op Fb een enorme stapel kaarten gescoord, waar een roze en paars setje bij zat dat ik vast nooit zou gebruiken. Snipperen maar! En een poepje verf erdoor. Dat leek al beter. Al waren de te grote zilversnippers weer geen succes.
En waar moest ik ze drogen, al die papieren? Toch maar een droogrek aangeschaft, tegelijk ook handig om de doorweekte handdoeken aan op te hangen.

En als ik boekjes wilde maken, moest ik dan geen kleinere papiertjes maken? Had ik daar dan een kleiner schepraam voor nodig? Welnee, een strook afplakband deed de truc, ideaal!
Intussen blijf ik door-proberen. Helen Hiebert heeft een inspirerende serie filmpjes op YouTube. Ergens las ik iets over kurkuma door de prut, en de nieuwste serie is van een prachtig oranje.

Dit bericht is geplaatst in creatief met de tags . Bookmark de permalink.

4 Reacties op creatief!

  1. Erik Scheffers schreef:

    Hoi Hella, altijd leuk om te lezen hoe jij creatief bezig bent. Als ik de foto's zie dan lijkt mij dit ook wel leuk om te doen, maar ik houd dan weer niet van de rommel die het geeft. Veel succes met het maken van papier. Groetjes, Erik

  2. Ferrara schreef:

    Ben jij blij met je berging, 'uit het zicht kan ik er wel mee leven'.
    Ga je nu vlangers maken van je eigen geschepte papier of is dat te dun?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *