creatief!

Er is weer een nieuw Vlanger-model bij gekomen: de Stella. Het was een idee van schoonzus, en gelukkig vond ik er een template van op het onvolprezen polyhedra.net.
Die template heb ik in vieren geknipt, zodat ik een ster kon maken van ongeveer 15 centimeter.
Het was een enorm gepriegel en gepuzzel om te bereiken wat ik wilde: dat elke punt werd omringd door 5 zijkantjes met hetzelfde motief.

Toen wilde ik natuurlijk nog wat toepasselijke teksten erop. Schoonzus is echt een ster in positiviteit en optimisme, dus daar moesten de ster-citaten wel bij passen. Plus de tekst moest leesbaar worden tegen de kleurrijke tapijtjes die ik op de punten had geplakt.
Ik maakte scans van de punten waarop ik de citaten wilde hebben, en photoshopte daar de letters op, in helder wit met een dun lijntje erom.

Het in elkaar zetten was een drama. Eerst niet, hoor, die 4 afdelingen elk tot 3 punten plakken was geen probleem. Het werd net zo'n vouwdingetje wat wij vroeger een eierdopje noemden. Maar die vier delen aan elkaar toveren wordt moeilijker hoe verder je komt. Bij de allerlaatste flapjes móest ik een noodgreep toepassen: de schaar. Eén punt openknippen zodat ik er met mijn tafelmes tussen kon om het laatste flapje aan te drukken.
Gelukkig zie je er nix van.

Daarnaast heb ik weer een stel collages gemaakt, 3 ronde en 1 vierkante.
De eerste maakte ik naar aanleiding van een challenge op de Dutch Collage Group: gebruik poezen, verticale strepen, fruit.

Omdat ik zin had om iets mandala-achtigs te maken, knipte ik blaadjes uit groene gelliprints en teksten. Het werd mooi, maar ook te nietszeggend. Ik zocht er evil plaatjes bij en noemde het geheel Trouble in Paradise.

Er lag al een hele tijd een vierkante collage van gelliprints op voltooiing te wachten. Ik heb er een cirkel van gemaakt en ging op zoek naar afbeeldingen. Het werd weer een beetje griezelig, ik kan er nix aan doen … Gelukkig vond ik een prachtige tekst bij – wederom – Mary Oliver, die me duidelijk maakte wat ik wilde zeggen.

I know
death is the fascinating snake
under the leaves, sliding
and sliding; I know
the heart loves him too, can’t
turn away, can’t
break the spell.

from Members of the Tribe – Mary Oliver

Ook Zee van Zwijgen lag al maanden op voltooiing te wachten. Hiervoor printte ik de teksten uit op vellum.

vallende dag

hoofd met zware last
de reuzenschelp is getemd
denkbeeldig water

maskers van woede
maskers van angst

de zee van zwijgen wemelt
van de vergeten dromen

KOPEN?
Een stella kost €24,95 omdat het zóveel werk is.
Boekje met templates voor de mooiste Vlanger-modellen kost €5,00.
Poezenfruit en Trouble in Paradise kosten €75,00.
Fascinating Snake en Zee van Zwijgen kosten €60,00 (omdat ze kleiner zijn).

Dit bericht is geplaatst in creatief, heldinne's vlangers met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *