vlangers en collages

Het gaat nog niet zo goed met Yima, de pauze duurt langer dan voorzien. Gezondheidsperikelen, schilders over de vloer met herrie en bouwvakkersradio … Ik vertrouw erop dat het weer goedkomt, en intussen vindt de creativiteit haar uitweg in collage.

Ik heb twee verjaardagsvlangers gemaakt. Die kun je hier bekijken (nrs 27 en 29). Ik kan een Vlanger in opdracht maken, is weer eens iets originelers dan een verjaarskaart!

Tussen de Vlangers door maak ik wat grotere collages (A3-formaat) zodat ik ook weer eens nieuw werk kan plaatsen op WerkAanDeMuur.
Ik vind het altijd zo leuk als ze erop staan en je verschillende boven-de-bank-foto's krijgt.


Ik schreef in de nieuwsbrief over de collage waarbij ik er niet uitkwam welke afbeelding ik moest kiezen: het meisje of de vazen?
Ik gooide het in de groep, op Facebook, Twitter en Mastodon. Er tekende zich al gauw een overwinning voor het meisje af. Maar het maakte mijn keus niet makkelijker. Tot opeens iemand te berde bracht of het niet mogelijk was beide afbeeldingen te gebruiken? Ze te laten samenvloeien?
Kijk, dat was mogelijkheid drie. Daar kon ik wat mee.

En via de cirkels kwam ik als vanzelf uit bij een gedicht van Joy Harjo:
Her instinct was to build in circles
When asked a question.
She might lose the beginning
And then the ending.
She might have the start of a painting
Or a poem
But no easy yes or no response
.

Dit bericht is geplaatst in creatief, heldinne's vlangers met de tags . Bookmark de permalink.

2 Reacties op vlangers en collages

  1. Ferrara schreef:

    Bouwherrie, niks waard als je wilt schrijven, dan is een andere creatieve bezigheid de oplossing. Goed idee dat samenvloeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *