Twintig Facetten

droom
eeuwenoude symboliek
verwering herinnering
mensenleven lichtjaren
onderweg luisteren

wie ik ben
mijn pad

Het patroon voor deze Vlanger – de Twintig Facetten – had ik uitgeprint op Tyvek. Aan de voorkant maakte ik een gelliprint in turquoise en donkerrood. Vervolgens liet ik er de warmtepen op los en tekende wat roodglimmende figuurtjes op de verf. Ik knipte wat piepkleine plaatjes uit, en zocht mooie woorden.

Intussen bedacht ik a) dat de goudkleurige touwtjes hier niet zo mooi bij stonden en in de overige borduurgarenvoorraad (nog van ons moeder) zat ook niets bijpassends, dus heb ik mij getracteerd op een fijne voorraad borduurgaren en b) dat ik iets met kraaltjes wilde doen.

Het werd nog een heel geklooi. Tyvek plakt minder goed dan papier en het is ook veel dunner en slapper dan het stevige papier dat ik normaal gebruik. En hoe maakt men eigenlijk een kraaltje vast?

Het eindresultaat is wel mooi maar Tyvek ga ik niet weer gebruiken. Een ander nadeel van de Twintig Facetten is dat hij heel scheef en briek lijkt als je hem niet symmetrisch fotografeert.
Kortom: weer heel wat geleerd!

Dit bericht is geplaatst in heldinne's vlangers met de tags . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Twintig Facetten

 1. Erik Scheffers schreef:

  Hoi Hella, zo gefotografeerd ziet dit er erg mooi uit! Groetjes, Erik

 2. Ferrara schreef:

  Fraai werk. Hoe krijg je dat zo mooi recht uitgesneden. Mij lukt dat nou nooit. En die kraaltjes kun je rijgen, knoopje aan weerszijden van het gaatje tenminste als dat er is en ter versteviging een tipje blanke nagellak. Priegelwerk!

  • Hella schreef:

   Nagellak! Wat een briljant idee!
   En ik print het patroon op de achterkant, dan knip ik het uit en dan ga ik alle vouwen eerst langs met lineaal en haaknaald ("rillen"), daardoor krijg je hele nette rechte vouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *