zeshoeken!

Ik geloof dat het op Instagram was, dat ik een advertentie zag van Modulari, een systeem waarbij je een collage van zeshoeken kunt laten afdrukken op zeshoekige oppervlakken (aluminium, kunststof) die je dan naar eigen inzicht op de muur kunt plakken. En hoe gaat dat als je op een advertentie klikt, dan krijg je er meer van. Als je "zeshoeken collages ophangen" vind je verschillende firma's waar je dat kunt laten doen.

Maar ik was gewoon geïnspireerd door de vorm! Overal hangen ze horizontaal, maar zelf vond ik rechtop mooier, pittiger ofzo. En gelukkig waren de meeste van mijn meedenkers op de sociale media het daarmee eens.
Ik had weer zulke prachtige gelliprints gemaakt op zwart vloeipapier, en daarmee heb ik de zwarte zeshoeken beplakt (gesneden uit 270 grams zwart karton). En dan komt weer het thema, het moet echt altijd ergens over gaan bij mij.

Hoofdloze beelden en kommen dienden zich aan. Zou ik het daarbij laten of moest er meer kosmische kleurigheid komen? Ik legde het wederom voor aan de meedenkers. Het is zó leuk hoeveel mensen zich er dan tegenaan bemoeien! De meerderheid was voor, kosmos kwam erbij.

Ik had inmiddels al een tekst gevonden die er prachtig bij paste. In potlood zette ik de eerste regel erop. Ik heb nog steeds geen vaste hand-lettering-hand. Ik trok het potlood over met stift. Je zag het nauwelijks. In photoshop trok ik de letters over met oranje. Was dat mooi? Wil ik de tekst een beetje verborgen houden of juist stevig neerzetten? Dat laatste, vonden de meedenkers. Dus dat werd schrijven met acrylstiften. Nu staan ze erop, deze mooie woorden.

You gotta resurrect
the deep pain within you

and give it a place to live
that’s not within your body.

Let it live in art.
Let it live in writing.
Let it live in music.

Let it be devoured

by building brighter connections.

Your body is not a coffin
for pain to be buried in.

Put it somewhere else.

~ Ehime Ora

Je kunt de 7 echte, handgemaakte zeshoeken bestellen voor €70,00.
Maar je kunt ook fotobestanden (4000 x 4500 pixels) bestellen voor €35,00 en die dan zelf laten afdrukken bij een van die zeshoekfirma's.
Je kunt de afzonderlijke afbeeldingen hier bekijken.

Dit bericht is geplaatst in creatief met de tags . Bookmark de permalink.

4 Reacties op zeshoeken!

 1. Ferrara schreef:

  Mooi geworden. Ik gebruik de zeshoek als kader op de kerstkaarten. Oogt alleen veel amateuristischer dan jouw kunstwerken.

  • Hella schreef:

   het kostte ook ontzettend veel moeite om een fatsoenlijke zeshoek te maken, heb zelfs even overwogen om zeshoekige tegeltjes te bestellen

 2. Ferrara schreef:

  Van mijn schoonzus kreeg ik haar Cuttlebug omdat ze hem niet meer gebruikte. Voor kerstkaarten voldoet het prima. Ik gebruik hem alleen om kaders te maken. Misschien heb jij genoeg aan de mallen die te koop zijn. Snuffel eens bij Action. Ik stuur een linkje. Er staan de wereld aan instructiefilmpjes op YouTube. Geen idee of jij er iets aan hebt. Misschien vertel ik je niets nieuws. Waarom die dingen zo duur moeten zijn is me een raadsel. https://www.paperpads.nl/embossen-stansen/machine-cuttlebug/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *