fotostudiootje spelen

 

Mijn innerlijke Sissi is dol op goud- en zilververf en ik bleek ook nog een grote tube vol roze parelmoerverf te hebben. En nu ik dat opschrijf schiet me te binnen dat ik ook nog parelmoerpoeder heb, ergens, ooit van kindeke op Sinterklaas gekregen.

Al lang was het mij een doorn in het oog dat al deze glimverven zich zo slecht laten fotograferen of scannen. Het blijft dof, wat je ook probeert. Ik smokkel dan wel met fotosjop: het object schuin fotograferen zodat het wél glimt, en die afbeelding dan rechttrekken, over de doffe heen leggen en weggummen wat niet terzake doet. Rot werk en het resultaat wordt vaak nog niet mooi ook.

Toch maar weer eens sneupen online en viavia kwam ik op een snoezig videolampje. Oplaadbaar met usb-kabel, dimbaar, kleurtoon instelbaar. Je kunt het bovenop je camera monteren maar mijn camera heeft alleen aan de onderkant zo'n schroefgat, dus ik heb er ook een inimini statiefje bij gekocht.

Hop (het was 3 uur 's middags dus nog een uurtje daglicht) mijn mooie fotostudio op tafel (twee archiefdozen en een wasrekje) en experimenteren maar. Ik had wat gelli prints uitgezocht waarvan een gewone foto of scan totaal niet liet zien wat er werkelijk te zien was. Het was even vogelen hoe ik de lamp moest houden en het verschilt geloof ik ook per foto. Hem met de hand vlak tegen de lens aan houden werd geloof ik het mooist, maar hem diagonaal op de print laten schenen werkte ook. Ik zal er nog wel een tijd mee blijven experimenteren maar een verbetering is het absoluut!

Dit bericht is geplaatst in creatief met de tags , , . Bookmark de permalink.

5 Reacties op fotostudiootje spelen

 1. AEGrissen schreef:

  Geweldig hoe je dit oplost, ook dat is heel creatief 🙂 En het resultaat mag er zijn!

  Groetjes,

 2. Wat een leuke term "innerlijke Sissi". Grappig genoeg zit die ook in mij: ik heb zelfs een gouden sierkussen, wat heel erg fout schijnt te zijn.

  • Hella schreef:

   Ik heb haar al heel lang, ze kwam bovendrijven door een oefening uit The Vein of Gold (vervolg op The Artist's Way) over je "secret selves." Zo heb ik ook De Schooljuffrouw, Zielige Siementsje, Spirituele Sophie, de Ja-Knikker en Bittere Betty. Erg leuke oefening, ook om personages te verzinnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *