rabiaat

Iemand stelde op twitter de vraag:
Zijn er meer mensen die spierreuma hebben gekregen na de booster vaccinatie? #durftevragen #Corona #Vaccinatie #VaccinatieSchade
Iemand anders wist meteen: dit is een wappie, die dit alleen maar vraagt om aandacht te krijgen.
Had ik haar in mijn onschuld verkeerd beoordeeld? Geen idee. Maar het deed me pijn, ik voelde me genoodzaakt te reageren. Niet verstandig, ik weet het, ik merk het de volgende dag ook meteen.

Ik schreef: ik heb al dik 7 jaar PMR oftewel spierreuma
ik ben lid van een supportgroep op Fb
de laatste jaren veel nieuwe leden die het hebben gekregen na een covid vaccinatie
ook reumatologen zien een verband
graag een beetje voorzichtiger zijn met direct de wappiekaart trekken

Toen was ik het kwaaie beest. Iedereen wist zéker dat het Gelul! was.
In die zin zijn provaxxers even rabiaat als wappies. Een middenweg mag niet bestaan.
Ik heb na rijp beraad besloten me niet te laten vaccineren. In het begin zei de gezondheidsraad het zelf: ze hadden geen idee van het effect van vaccinaties bij auto-immuunziektes, maar de kans bestond dat de bestaande aandoening erdoor verergerd kon worden. Dat zie ik op de covid-supportgroep ook, heel veel mensen die een flare krijgen na vaccinatie en de preT moeten ophogen.

Vanmorgen beschuldigde iemand me er zelfs van dat ik desinformatie verspreidde, net zoals Baudet. Toen heb ik al mijn tweets maar weggehaald. Kennelijk weten zekerweters meer van Polymyalgia Rheumatica dan iemand die de ziekte al 7 jaar heeft.

Er wordt momenteel veel onderzoek verricht naar een verband tussen covid-vaccinaties en PMR, wie de moeite neemt te googelen vindt daarover veel informatie. Voor specialisten is het moeilijk om zich uit te spreken over een verband, ze moeten altijd rekening houden met vervolging door de producenten van de vaccins.

Dit bericht is geplaatst in autobio, tijdgeest met de tags . Bookmark de permalink.

8 Reacties op rabiaat

 1. Ferrara schreef:

  Daar zeg je wat, ik zou het niet bedacht hebben, maar een vriendin van mij heeft na lang zoeken de diagnose spierreuma gekregen en is aan de prednisolon waar ze langzaam van opknapt. Ik zal haar tippen.

 2. Elly van Doorn schreef:

  het houdt niet op. pfff ik dacht dat we wat dat betreft in rustiger vaarwater waren beland. maar nee dus hoor ik nu van jou.

  heel naar als je er zo weer mee wordt gecontroleerd

 3. Fenna schreef:

  Ik schrik elke keer weer van de hardheid van al die mensen. (Aan beide kanten van het spectrum) Wat naar Hella.

 4. Vera van der Hilst schreef:

  Ik ben niet voor of tegen vaccinatie. Het is mijn overtuiging om te doen, wat jou goed lijkt. Er is geen goed en geen fout.
  Ik ben al jaren geleden gestopt de mensen op de hoogte te brengen, van mijn denken over vaccinatie. Ik ben ooit nog niet gevaccineerd geweest tegen polio. In augustus 1956 viel ik in de prijzen. In maart 1957 is men begonnen met de beroemde suikerklontjes met het Salkvaccin. Wel vaccineren of niet vaccineren? Doe maar wat jij wilt. Ik houd mij van alle discussies weg. Inmiddels is mijn spierziekte progressief geworden. Als ik nu aangeef dat mijn spierziekte mij sneller laat beslissen om wat rustiger aan te doen of te zeggen dat het mij zwaar valt te zeggen, dat ik niets meer kan, wordt het met een bezem onder het tapijt geveegd: het is de overgang of de ouderdom. Daar krijgen we allemaal last van. Hoe weet je dat dat het niet is. Ik houd het nu liever voor mezelf. En ik hoef me niet te verantwoorden. Of doe ik dit nu juist wel, door te reageren op dit bericht? Zucht….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *