in een oogwenk

Het is heerlijk om een boekje in opdracht te maken, maar ook elke keer weer spannend: heb ik goed aangevoeld wat diegene wilde en mooi vond?
Deze opdracht was een beetje vaag en toch ook niet: iemand vond het Australische scharnierboekje "popelen" erg mooi alleen dan in andere kleuren en iets met bloemen en ongeduld.

Dan begin ik maar met gelli prints maken in de gewenste kleuren. Intussen had ik me ook weer eens getrakteerd op een dikke rol mooie papieren bij Papier Royaal (nee, ik krijg geen commissie), en daar zat een snoezig viooltje bij voor de scharnier.

Ik had ook gelli prints op deli paper gemaakt. Ik weet niet meer hoe ik op het idee kwam om (delen van) collages op deli paper te printen. Het effect was echt fantastisch. Een heel gepuzzel om ze op de juiste maat te krijgen, afwachten of de kleuren naar wens waren, ruzie maken met de printer die het altijd weer nodig vindt om streepjes te printen … Toen ik er tevreden over was, plakte ik ze op de achterkant van de gelli prints (volgt u het nog?).

Tijd om plaatjes erbij te zoeken op kleur, dat is het meest zenne werkje dat ik ken. (Dat in tegenstelling tot het snijden van de gleufjes waar de scharnier doorheen moet.)
En dan de woorden … ik wendde me maar weer tot Anna Dostojevskaja.

Foto's van het boekje staan op mijn Facebookpagina.
Wil je ook zo'n boekje? Het kost €21,95

Dit bericht is geplaatst in heldinne's reisboekjes met de tags . Bookmark de permalink.

2 Reacties op in een oogwenk

  1. Joke schreef:

    Mooi, die afdrukken van die bloemen! En leuk om zo in een filmpje mee te kunnen bladeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *