vervulling

Op mijn verjaardag kreeg ik een fijn blokje met gemarmerde papiertjes in verschillende kleuren. Ik viel meteen op roze en oranje en zag het nieuwe palm leaf boekje alweer helemaal voor me. Die vorm is wel een blijvertje voorlopig!

Ik beplakte de 11 palmblaadjes met roze en oranje en zocht er qua kleur bijpassende afbeeldingen bij. Het is altijd weer bijzonder hoe dat werkt, en hoe ik dat elke keer opnieuw moet veroveren. Dat merk ik met schrijven ook. Mijn winterslaapdip had er ook mee te maken dat ik dat weer even verleerd was: luisteren én vertrouwen op wat komt. Dan ga ik krampachtig aan het plotten en uitdenken en dat werkt dus niet.

Met de boekjes werkt dat ook niet (tenzij het een concrete opdracht is, met aangeleverde teksten, dan kan ik soms wel doelgericht om bepaalde afbeeldingen zoeken). Ik moet gewoon bladeren in al die boeken die ik heb en opletten op de vingerwijzing: die!

Ik ken best veel mensen die hun plaatjes georganiseerd hebben: dieren bij dieren, bloemen bij bloemen, noem maar op. Zo kan ik het niet. Ik heb dat meditatieve doorbladeren nodig.
Het werd een rare verzameling plaatjes, en toch kon ik ze moeiteloos op volgorde leggen, ze vertelden blijkbaar al een verhaal.

De woorden erbij schreven zichzelf. Tenminste: qua inhoud. Niet qua schrijfstijl. Ik vond dat er krullige letters moesten bij de strakke lijnen van het roze en oranje marmer. Zou ik dat zelf kunnen? Ik heb het geprobeerd. Een beetje groot lukte het redelijk, maar dat zou niet passen op de blaadjes (die zijn 15 x 5,5 cm). Dus ik heb de tekst toch maar weer op deli paper geprint en opgeplakt, in dat fantastische fairytale font.

vervulling

ooit een gebloemde vaas te zijn geweest
open en ontvankelijk
vervulling die geen volheid was en toch
was de verwachting blij
werden moeders stamgenoten
jij een krijger met een schild
jij een prijzer van geluk
de aloude blauwe vogel
wakker rinkelen belletjes
je bent er klaar voor

HRB150/22 te koop voor €15,95

Dit bericht is geplaatst in heldinne's reisboekjes met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *