als bloemen

Met kerst heb ik lekker zitten gelliprinten, en deze paarse serie leende zich weer goed voor nog een palm leaf boekje. Ik dacht opeens aan al die mooie paarse droogbloemetjes die ik had, hoe kon ik die gebruiken? Eigenlijk ben ik daar nog steeds niet uit: als je ze met gel medium insmeert worden ze zo plastic-ig en plakkerig, als je ze tussen 2 velletjes doorzichtig papier stopt worden ze flets … dus ze zitten hier gewoon tussen twee blaadjes in, en als lezer moet je ze maar zoveel mogelijk niet aanraken.
Ik knipte nog heel veel bloemblaadjes uit verschillende soorten papier en was ontzettend aan het genieten. Helemaal per ongeluk vond ik een doosje met uitgeknipte mondjes erin, en zo werd ook de tekst geboren. Elke keer weer magisch hoe dat zich ontvouwt.
Ik vond een leuk bloemig (tikje onleesbaar) font dat ik op paarse blaadjes afdrukte.

ze spreken met elkaar als bloemen
wiegend, geurend, knikkend
kleuren neigend naar elkaar
eender buigend voor de wind
geen eigen aard of eigen woorden
ongeacht de eigen steel
samen gonzend met de bijen
druppend van dezelfde bui
knak hun laatste samenwoord

HRB151/22 te koop voor €15,95

Dit bericht is geplaatst in heldinne's reisboekjes met de tags . Bookmark de permalink.

3 Reacties op als bloemen

  1. Ferrara schreef:

    Ziet er fraai uit.
    Probeer eens een dun laagje vernis, aanbrengen met een klein kwastje en goed laten drogen.

  2. Ferrara schreef:

    Ik zou voor de middelste gaan, minste kans op glimmend effect. Offer een paar blaadjes op om het met alle soorten uit te vogelen. Ik hoor graag de afloop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *