113 – de borg

We daalden dezelfde straatjes af die we gisteren hadden beklommen, tot bij de onderdoorgang van de Visietunnel. Daar sloegen we rechtsaf. Dit was de weg die rechtstreeks vanaf de haven naar de middelste wachttoren liep.
"De weefs liggen allemaal tegen de stadsmuur," zei Fegman toen ik even moest stoppen om op adem te komen. "Zo genieten ze de grootste bescherming."
En bewaking, dacht ik bij mezelf, ik herinnerde me al die wachttorens die ik had gezien vanaf zee.
Toen waren we er. De plek die mijn thuis zou worden, voor meer dan vijftien maanjaren.

Fegman zette Mia op de grond en trok aan de bel bij een muur met een hek erin. Het geklingel klonk over de binnenplaats die ik door het hek kon zien, en even later snelde een vrouw naar ons toe en ontsloot het hek.
"Welkom Fegman," zei ze en boog haar hoofd.
"Goedemorgen Morfam," sprak Fegman. "Dit zijn Yifam, Miafam en Boman. Ze komen in de borg van … je weet wel."
Ik zag even iets van afschuw over Morfams gezicht flitsen, heel kort maar, was dat om mij of om je weet wel? Ze glimlachte alweer. "Welkom," zei ze tegen mij.
"Breng jij haar onder dak. Ik kom vanmiddag terug om de werkzaamheden te bespreken." Met een zwaai van zijn mantel verdween hij.

Morfam sloot het hek achter ons.
Ze nam mij op, van kop tot teen.
"Je boft maar," zei ze. "Meteen zo'n mooi pak van Fegman. Hoe ken je hem eigenlijk?"
Begon al die vragenstellerij nu weer opnieuw?
"Ik zal het je allemaal vertellen," zei ik zo vriendelijk mogelijk. "Maar eerst wil ik wel graag naar mijn … borg?" Ik was moe van de wandeling en Bo begon te wriemelen.


Vandaag een korte aflevering, want ik moet nu eerst een plattegrond van de stad tekenen. Toen ik dit deel doorlas zoals het er oorspronkelijk stond, bleek het niet te kloppen met hoe ik het verderop in het verhaal voor me zag en beschreef. Zo moet je in een verhaal ook je eigen continuity girl zijn, iemand die zorgt dat alles goed op elkaar aansluit.
Barraspira heeft een stadsmuur met 7 wachttorens (die bij de haven niet meegerekend), en de weef waar Yima komt te wonen ligt aan de voet van de middelste. Om er te komen, en om ergens anders heen te gaan, moet je dus altijd onder de Visietunnel door, die ligt precies onder de schaduw van de Rondweg.

aanvulling: de plattegrond van Barraspira staat nu hiernaast
en dan moet je het je ongeveer zó voorstellen
Spiš Castle (Slovak: Spišský hrad) Slovakia

Dit bericht is geplaatst in feuilleton met de tags . Bookmark de permalink.

4 Reacties op 113 – de borg

  1. Lianne Hartman schreef:

    Heel benieuwd naar de getekende plattegrond, ik heb altijd wat moeite met het visualiseren van beschreven plattegronden.

  2. Hella schreef:

    Hij staat hiernaast! Hoop dat het zo duidelijk genoeg is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *