challenge

Ik heb lang niet altijd zin om mee te doen met een challenge, maar deze leek me leuk: een snippet roll in de kleuren van de regenboog. Niet zoals gebruikelijk van lapjes stof en andere textielige dingen, maar van collage. Ik zag hem meteen voor me als een boekrol en beplakte enthousiast een lange strook papier met vloeipapier in de goede volgorde van kleuren. Elke dag kregen we een opdracht: 1) zonsopgang 2) organische vormen 3) insecten 4) vogels 5) mensen 6) deur 7) bloemen 8) huisdier 9) picknick 10) nacht.

Doorgewinterde collagemakers begonnen meteen op de rol en lieten de verschillende kleuren mooi in elkaar overvloeien met verf en inkt. Bij mij werden het losse schilderijtjes die veel te dik en te stijf waren om op te rollen. Het idee van de boekrol liet me niet los, er zullen er vast wel een paar verschijnen, maar niet met deze opdracht.

Wat te doen met de losse pagina's? Hoe maak je die aan elkaar? Toen kwam op het juiste moment de slip knot binding voorbij. Schuifknoop, in goed Nederlands. Ik vond een goed uitlegfilmpje en ook een bolletje regenbooggaren dat daar prachtig bij paste! (Niet geschikt voor boekbinden, hoor, er zit te veel rek in. Ik heb mij inmiddels een paar klosjes gewaxt garen aangeschaft.) Als omslag koos ik een stukje Liberty behang.

Nu is een boekje voor mij geen boekje zonder tekst. (Nou, behalve Monkie dan.) Ik zocht gedichten over kleur, citaten over kleur, maar niets sprak me erg aan. Toen ben ik maar gewoon woordjes gaan snijden uit een oud reisboek.

klik op de afbeeldingen en houd je telefoon horizontaal
HRB126/21 te koop voor €15,95

Dit bericht is geplaatst in heldinne's reisboekjes met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op challenge

 1. Ferrara schreef:

  Mooi geworden. Jou is gelukt wat ik bij de ATC's niet voor elkaar kreeg. Tekst uitknippen bij de afbeelding. De kaartjes zijn daar net iets te klein voor of ik gebruikte te veel ander materiaal. Nog maar eens proberen. Oefening baart kunst dat zie je hier maar weer.

  • Hella schreef:

   Dankjewel!
   Woordjes uit bladzijden snijden, dan zijn ze maar héél klein. Je kunt ze eventueel ook nog bijpassend kleuren. En het is heel grappig om zo je ogen door het boek te laten glijden, alleen maar op zoek naar iets wat past, gek genoeg val je daar dan meteen op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *