herinneringen

Er komt altijd zóveel inspirerends voorbij en ik wil het állemaal maken. Nu weer een swinging accordion – een harmonicaboekje met afbeeldingen erin gehangen, die dan vrij in een lijstje kunnen ronddraaien aan hun draadjes.
Veel gelli prints zijn niet helemáál mooi, vaak is er wel een stukje te flets of met witte vlekken. Nu kon ik mooi kleine rechthoekjes eruit halen die wel prachtig waren van kleur. Heerlijk om daar weer plaatjes bij te zoeken: aan 1 kant voornamelijk uit Kunstformen der Natur, aan de andere kant mensfiguurtjes die ik op een soort volgorde legde van boos naar blij.
En daar paste dit korte gedicht weer perfect bij.

why some people be mad at me sometimes
they ask me to remember
but they want me to remember
their memories
and i keep on remembering
mine.

Lucille Clifton

waarom mensen soms boos op me zijn
ze vragen me om iets te onthouden
maar ze willen dat ik
hun herinneringen onthoud
en ik blijf me maar
de mijne herinneren

vertaling Hella Kuipers

(op de foto's klikken voor compleet beeld en onderschrift, telefoon horizontaal)

Dit bericht is geplaatst in gedichten, heldinne's reisboekjes met de tags , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op herinneringen

  1. Elly van doorn schreef:

    En die kleuren combinaties zijn altijd weer mooi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *