sterrenvissen

Poeh, wat heb ik een ruzie gehad met het ronde boekje. Ik begon met ronde vouwblaadjes op een strook wit karton te plakken, zodat ik kleine reepjes kon laten zitten om als scharnier te dienen. Toen leek het me wel leuk om gouden scharniertjes te maken: goudverf erop. Werd een slappe boel. Versterkt met goudkleurig aliminumfolie en in de pletter ermee. Alle scharniertjes gescheurd.

Plan B. Alle rondjes losgeknipt en van gaatjes voorzien, het geheel met touwtjes aan elkaar geknoopt die pasten bij de gelli prints en origamipapiertjes die ik inmiddels had uitgekozen. Maar met de touwtjes was het geheel zo wiebelig dat het niet rechtop bleef staan. Dan maar een plint, van hetzelfde karton als ik voor de kaftjes had gebruikt.
Gelukkig had tante Pos (ik heb zo'n leuke vrolijke tante Pos) inmiddels een prachtig boek gebracht: Kunstformen der Natur. Twee mooie oranje zeesterren uitgeknipt. Waarom ik er vervolgens het Sumeriëboek bij pakte? Geen idee. Op de een of andere manier werden de Sumerische minimannetjes een wandeling van de oorsprong van de aarde naar nu. Of zoiets. Ik moet mezelf niet kapot duiden.

En gelukkig had de onvolprezen Mary Oliver weer een een paar bijpassende dichtregels. Mensenkinderen, wat schrijft zij toch adembenemend mooie gedichten.

What good does it do
to lie all day in the sun

loving what is easy?
It never grew easy,
but at last I grew peaceful:
all summer

my fear diminished
as they bloomed through the water
like flowers, like flecks
of an uncertain dream,

while I lay on the rocks, reaching
into the darkness, learning
little by little to love
our only world.

from Starfish by Mary Oliver

HRB92/20 te koop voor €12,95

Dit bericht is geplaatst in gedichten, heldinne's reisboekjes met de tags , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op sterrenvissen

  1. Ferrara schreef:

    Liever ruzie met dit materiaal en mooi resultaat dan met een ethicus.

  2. Elly van Doorn schreef:

    Het is in ieder geval een heel vrolijk werkje geworden. Niets te zien van jouw geworstel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *