blue tribe

De september challenge in de boekbindgroep was envelopes and pockets, met een instructiefilmpje voor een snoezig envelopboekje. Ik heb het 2x zo lang gemaakt door 2 A4 gelli prints te gebruiken. Die koos ik gewoon op kleur, en dat ene origimapapiertje stond er prachtig bij. Ik had nog geen idee voor thema of gedicht, ik begon maar zo lukraak met inimini blauwe poppetjes uitknippen.
Dinsdagmiddag werd ik opeens door somberheid overmand. Gebeurt me niet vaak, maar het is wel heel naar. "Blue" in de ware zin des woords (terwijl ik alle reden had om blij te zijn, er was weer een collage verkocht op werkaandemuur). Het had ook nog alles te maken met het akkefietje met de onethicus.

Toen viel mijn oog natuurlijk direct op deze regels van Mary Oliver, uit haar gedicht Members of the Tribe:

I forgive them
their unhappiness,
I forgive them
for walking out of the world.
But I don’t forgive them
for turning their faces away,
for taking off their veils
and dancing for death —
for hurtling
toward oblivion
on the sharp blades
of their exquisite poems, saying:
this is the way.

HRB93/20 te koop voor €15,95

Dit bericht is geplaatst in gedichten, heldinne's reisboekjes met de tags . Bookmark de permalink.

2 Reacties op blue tribe

  1. Elly schreef:

    Wat maak je toch mooie dingen. Zelfs als je blue bent. Misschien nog mooier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *