niet zonder ons

Soms denk ik wel eens dat ik te véél weggeef. Wat als mensen precies namaken wat ik maak? Maar aan de andere kant: ik doe mijn ideeën vaak ook op via anderen. Zo stond er in de boekbindgroep op Facebook een inspirerend filmpje over het maken van een drielaags harmonicaboekje. Mijn vingers jeukten!

Ik ben dol op de handgemaakte papieren die ze in die groep gebruiken, maar zo ver heb ik het nog niet geschopt. Wel wilde ik al een tijd iets met zwart papier maken (karton, eigenlijk, 270 grams, béétje te dik), dus werd het zwart-wit-zwart. Ik had nog geen idee van een thema. Wel zag ik bij iemand anders spinnenwebpapier, en gelukkig had ik ook nog zo'n oud foto-album.

Op een ochtend daarna half droomde half bedacht ik een beetje koorts-achtig: zing vecht huil bid lach werk en bewonder. Geen idee waar zoiets dan vandaan komt, het wordt van veraf mijn hoofd in gesmeten en ik kan aan niets anders meer denken, laat staan slapen. Plaatjes erbij zoeken, bedenken wat ik moest met de middelste laag …
En nu is het af. Met dank aan alle inspiratoren.

HRB80/20 te koop voor €15,95

Dit bericht is geplaatst in heldinne's reisboekjes met de tags . Bookmark de permalink.

3 Reacties op niet zonder ons

 1. Ferrara schreef:

  Met elkaar inspireren is niks mis, namaken is van een andere orde. Dat klinkt als plagiaat.
  Snij je de kaders zelf uit of heb je daar een hulpmiddel voor. Ik vraag dat omdat ik geen vaste hand van snijden heb. Gaat altijd mis.

  • Hella schreef:

   Ik snijd ze zelf uit, met een ijzeren lineaal. Maar gaat hier en daar ook mis hoor, en ik knip de rafeltjes wat bij. Vind het echt rotwerk.

 2. lethe schreef:

  Mooi!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *