after time

Een tijd geleden had ik een gesprek met iemand die voor zijn drie kinderen elk een boekje wilde. Hij had zóveel wat hij hen wilde vertellen dat mijn gewone formaat ongetwijfeld te klein zou zijn, kon ik geen A6-boekje maken? Ik had meteen al mijn twijfels. Op de een of andere manier is het huidige formaat niet voor niets organisch gegroeid, het is gewoon precies goed, zowel praktisch als esthetisch. Maar goed, klant koning, ik wilde het wel proberen. Inmiddels is de opdracht nog niet concreter geworden, dus ik heb het boekje maar naar eigen inzicht gevuld om het uit te proberen, met een gedicht van Ursula K. Le Guin. Toch mooi geworden, maar het blijft bij deze ene keer, als het aan mij ligt.

How it Seems to Me

In the vast abyss before time, self
is not, and soul commingles
with mist, and rock, and light. In time,
soul brings the misty self to be.
Then slow time hardens self to stone
while ever lightening the soul,
till soul can loose its hold of self
and both are free and can return
to vastness and dissolve in light,
the long light after time.

Ursula K. Le Guin

HRB77/20 te koop voor €12,95

Dit bericht is geplaatst in gedichten, heldinne's reisboekjes met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *