praying

Ik schreef al eens over het gebed, en dat ik niet met bidden grootgebracht ben. Dit boekje begon met de pastelkleurige gelli prints en het wonderschone tapijtje dat er perfect bij paste. Dat deed me aan een bidkleedje denken, en zo werd Praying van Mary Oliver het gedicht waar ik de afbeeldingen bij zocht. Mary Oliver is echt een ontdekking voor mij. Haar gedichten en manier van in het leven staan spreken me zó aan. Een nieuwe schrijfmoeder, realiseer ik me nu.

Praying

It doesn’t have to be
the blue iris, it could be
weeds in a vacant lot, or a few
small stones; just
pay attention, then patch

a few words together and don’t try
to make them elaborate, this isn’t
a contest but the doorway

into thanks, and a silence in which
another voice may speak.

Mary Oliver, Thirst

Dit bericht is geplaatst in gedichten, heldinne's reisboekjes met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *