elkaar zijn

Toen ik de gele gelli prints voor het vorige boekje had uitgezocht, leek brons me wel een mooie kleur voor de randjes (ik had toen nog een harmonicaboekje in mijn hoofd). Maar brons maakte het geel een beetje viezig, en bovendien was dat geknutsel met doorzichtig papier en postzegels en draadjes helemaal niet geschikt voor een harmonicaboekje.
Dus daar lag het, gevouwen en geverfd. En ik had geen gelli prints meer die er mooi bij stonden. Zo werd het idee geboren om schilderijen als achtergrond te gebruiken. Nu kon ik ze precies op kleur uitzoeken! En ik had de uitgeknipte poppetjes uit het vorige boekje bewaard … wat kon ik daarmee? De woorden borrelden zo uit mijn handen het toetsenbord op.

elkaar zijn

alles wordt achtergrond
waar ooit iemand
zijn best op deed

ik word voorgrond
nu overal iemand
kan vallen

figuur / achtergrond
mens / wereld
en waar

zijn wij nog elkaar?

in het maken, wellicht
in het licht van maken
creatie, verzinnen

verzinnen, bezinnen
alles ooit gemaakt
laten meewegen

hoe lang geleden
of hoeveel later
als water

zijn wij elkaar

Dit bericht is geplaatst in gedichten, heldinne's reisboekjes met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *