haatzaaien tegen transgenders (2)

Afgelopen weekend lag ik in de clinch met ene @CoachCaroline, die bezig is met een kruistocht tegen transgenders. Zij doet het voorkomen of er een tsunami aan vrouwen met piemels de "echte" vrouwen komt verkrachten in toiletten en gevangenissen. Daartoe retweet zij artikelen van enge, extreem-rechtse, gristelijk-conservatieve websites. Dan verschijnt in haar tweet dus de kop:
21 women assaulted by 'transgenders' in restrooms.

Als je het artikel leest, blijkt het om 21 gevallen in 18 jaar te gaan, Amerika-wijd. Net iets meer dan 1 per jaar.
Ze heeft inmiddels alle tweets waarop ik haar met onderbouwde gegevens aanviel verwijderd. Maar ze blijft doorgaan met wat in feite een haatzaaicampagne is, gelardeerd met nepnieuws.

Vervolgens leerde ik dat er een naam voor bestaat: een TERF = trans-exclusionary radical feminist.
Het komt op mij over als die extreem homofobe mannen die ik altijd verdenk van niet-erkende homoseksuele gevoelens. Waarom zou je je als "echte" vrouw druk maken om mensen die de pech hebben in het verkeerde lichaam geboren te zijn? Een groep waaronder – net zoals bij "echte" vrouwen en "echte" mannen - ook misdadigers en psychopaten zitten, maar qua aantallen verwaarloosbaar? (Op een totaal van 82509 gevangenen in Engeland en Wales zijn er 22 mannen die zich als vrouw identificeren die ook daadwerkelijk in een vrouwengevangenis zitten.)

Vandaag blijkt Trouw zo dom geweest om deze dame een podium te geven voor haar verwerpelijke denkbeelden.
Julius Koetsier maakt op twitter gehakt van haar "stellingen."
Hier staat nog een gedegen artikel tegen het gedachtengoed van de TERFS (Engelstalig).
Het lijkt mij een goed idee om onderstaande brief op te sturen naar Trouw.

Dit bericht is geplaatst in tijdgeest met de tags , , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op haatzaaien tegen transgenders (2)

 1. Hella schreef:

  Tekst van mijn vorige blog even geïntegreerd in deze, zodat het alleen over dat enge mens gaat.

 2. Fenna schreef:

  De afgelopen jaren brachten wij onze vakanties in respectievelijk Zweden en Denemarken door. Daar maakte ik kennis met genderneutrale toiletten. En ook ontdekte ik bij mijzelf dat ik dit niet prettig vond en uit voorzorg koos voor het invaliden toilet. Voor alle duidelijkheid ik heb niets tegen mannen en ook niets tegen transgenders. Ik begrijp je punt en heb ook het stuk uit de Trouw gelezen maar kan vanuit de positie van een vrouw die meerdere keren het slachtoffer is geweest van seksueel geweld door mannen ook dit standpunt wel invoelen. Natuurlijk moet er niet gemanipuleerd worden met cijfers en het lijkt me vreselijk om je als transgender onveilig te voelen in een herentoilet. Misschien gaat het er niet om of je transgender of een verkrachtte vrouw bent maar dat je je ten alle tijde veilig hoort te voelen bij een een zo'n basale behoefte als een plas. Just saying.

 3. Hella schreef:

  Ik denk dat je twee dingen door elkaar haalt. Natuurlijk wil je niet zomaar opeens een vent bij de damestoiletten. En dat je genderneutrale wc's niet fijn vindt, daar kan ik me ook wel iets bij voorstellen. Maar wat zij doet is haatzaaien. Zij doet het voorkomen alsof legio transvrouwen 'doen alsof' met criminele intenties, wat door alle statistieken weersproken wordt. Het geweld tégen transvrouwen is vele malen ernstiger. Zij beweert ook dat transgenderisme niet bestaat.
  Als dat komt door dingen die ze zelf heeft meegemaakt, moet zij in therapie, maar moet ze daar niet een hele groep kwetsbare mensen onder laten lijden.

 4. lethe schreef:

  Heel goed, dat gelinkte Verso-artikel!

 5. Hella schreef:

  Inmiddels vindt de hoofdredacteur van Trouw dat ze hiervoor heus geen excuses hoeven aan te bieden, het is immers maar "een stevige opinie." https://www.trouw.nl/opinie/een-stevige-opinie-verdient-geen-excuses-van-de-krant~bf1385e1/

  • lethe schreef:

   Merkwaardig. De hoofdredacteur schrijft:

   Opinie-artikelen moeten in zekere zin wel voldoen aan journalistieke wetten: er mag niet in worden gelogen of tot haat aangezet, mensen mogen niet onheus worden behandeld.

   Laat ik nou net denken dat Caroline Franssen dat wel deed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *