ergerig

Ik had gister een ergerige dag. Niet goed voor de gezondheid, ik weet het, maar soms is het sterker dan ik. Al vroeg lag ik in de clinch met ene @CoachCaroline, die bezig is met een kruistocht tegen transgenders. Zij doet het voorkomen of er een tsunami aan vrouwen met piemels de "echte" vrouwen komt verkrachten in toiletten en gevangenissen. Daartoe retweet zij artikelen van enge, extreem-rechtse, gristelijk-conservatieve websites. Dan verschijnt in haar tweet dus de kop:
21 women assaulted by 'transgenders' in restrooms.

Als je het artikel leest, blijkt het om 21 gevallen in 18 jaar te gaan, Amerika-wijd. Net iets meer dan 1 per jaar.
Ze heeft inmiddels alle tweets waarop ik haar met onderbouwde gegevens aanviel verwijderd. Maar ze blijft doorgaan met wat in feite een haatzaaicampagne is, gelardeerd met nepnieuws.

Vanmorgen leerde ik dat er een naam voor bestaat: een TERF = trans-exclusionary radical feminist.
Het komt op mij over als die extreem homofobe mannen die ik altijd verdenk van niet-erkende homoseksuele gevoelens. Waarom zou je je als "echte" vrouw druk maken om mensen die de pech hebben in het verkeerde lichaam geboren te zijn? Een groep waaronder – net zoals bij "echte" vrouwen en "echte" mannen - ook misdadigers en psychopaten zitten, maar qua aantallen verwaarloosbaar? (Op een totaal van 82509 gevangenen in Engeland en Wales zijn er 22 mannen die zich als vrouw identificeren die ook daadwerkelijk in een vrouwengevangenis zitten.)

Er was nog een andere ergernis. Een van mijn Heldinnen, Asha ten Broeke, had een stuk geschreven over diëten en waarom ze niet werken. Ze onderbouwde het met verschillende wetenschappelijke artikelen.
Van de 429 reacties ging vrijwel niet één in op deze feiten. Ze stonden wel allemaal klaar met emmers vol modder om naar dat vieze vette luie stinkwijf te gooien.

Wat IS dat toch? Waarom scheppen mensen zo'n plezier in het de grond in stampen van iedereen die de pech heeft niet tot het regiment gezonde, jonge blanke mensen te horen die denken dat zij de norm zijn voor "normaal"? De reactie van @Algra op een van hen (die haar tweet inmiddels heeft verwijderd) was mij uit het hart gegrepen. "Je zou ook dankbaar kunnen zijn dat het voor jou werkte (en nog een makkie was ook!) zónder anderen te veroordelen die tevergeefs al jaren van alles proberen. Meeleven, begrip een bescheiden besef dat je mazzel had, staat je mooier dan het verlies van 17 kilo."

En nu maar weer zo zen mogelijk voorwaarts. Hebben jullie mijn nieuwe boekjes al gezien?

Dit bericht is geplaatst in tijdgeest met de tags , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op ergerig

  1. lethe schreef:

    Over die TERFs, ik was een paar jaar geleden hevig geschokt door Germaine Greer's uitspraken betreffende transgender vrouwen. Volgens haar zijn het mannen en ze gebruikt ook consequent "hij" om ze aan te duiden. Ik had Greer altijd erg hoog zitten, maar dat viel me ontzettend tegen.

    Iemand op mijn GR vriendenlijst vindt ook dat het nog steeds mannen zijn en die noemt dan de oneigenlijke competitie in de (top)sport. Als dat kleine deelgebiedje nou het enige is waarom je ze niet als vrouwen beschouwt...

    Als niet-Twitteraar kijk ik wel regelmatig naar een paar accounts, maar ik zit er hard over te denken om daarmee op te houden. Twitter geeft de indruk dat de helft van de bevolking maar anderhalve hersencel tot zijn beschikking heeft, en dat is erg deprimerend. Gruwelijk, al die bagger die er wordt uitgestort door Thierry-juichers, Wilders-volgers, Trump-enthousiasten, klimaatontkenners, anti-vaxxers, boerenterreursupporters en Europahaters zodra iemand iets post dat ook maar enigszins politiek of sociaal genoemd kan worden. Zodra iemand emoji's van een tractor en een Nederlands vlaggetje achter zijn naam heeft staan, weet je al dat het mis is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *