twee zielen

Veel van jullie hebben het al gelezen in de nieuwsbrief, of anders op twitter: mijn @HellaKuipers-account is opgeheven wegens gewelddadige bedreiging.
Ik merk dat het me veel doet, het raakt aan oud zeer van onterecht beschuldigd worden, van onbegrepen zijn. Nu kan ik in navolging van het werkelijke twittertuig meteen een nieuw account in het leven roepen – maar dat lost het probleem niet op. Ik ben al mijn volgers kwijt en weet ook niet meer wie ik zelf allemaal volgde. Dus ik heb besloten om mezelf onder één (roze) hoedje te vangen: dat van @Heldinne.

Dat is nog best wennen. Heldinne is een kattekop, boos op de wereld, chronisch ziek, een gtst-kijker, een melige tv-tweeter, een #wewv-fanaat, een #kattenspam-mer en ze maakt collages. Knutselde weer wat.

Hella Kuipers was professioneel, ze twitterde schrijf- en leestips en van alles wat met schrijven en lezen en bibliotheken en literatuur en kunst te maken had. Soms vergiste ik me wel eens, dan haalde ik gauw de onprofessionele tweet weg, ik had een imago hoog te houden, ik moest ook denken aan mijn inkomsten en clientèle als schrijfcoach.

Misschien is het zo gek nog niet, om die twee zielen voortaan toch maar in één borst te laten huizen. Opgewonden standje moet zich dan wat inhouden – even tot tien tellen. Beter voor de bloeddruk. Hella Kuipers hoeft zich niet langer druk te maken over wie te volgen met welk account.
En ik merk ook dat Heldinne meer is wie ik werkelijk ben, met alle – leuke en minder leuke – facetten. Ik ben me in de loop der jaren steeds meer gaan vereenzelvigen met dat dikke godinnenfiguurtje (zo jammer dat ik niet meer heb kunnen achterhalen van wie ik die afbeelding heb gebruikt).
En die pussyhat? Die blijft tot Trump is afgetreden.

Dit bericht is geplaatst in autobio, schrijven, tijdgeest met de tags . Bookmark de permalink.

16 Reacties op twee zielen

 1. Joke Pallada schreef:

  Dat krijg je als je robots laat beslissen over mensenteksten. Dat wordt een puinhoop. Want robots kunnen niet eens verder kijken dan hun neus, want die hebben ze niet. Dus kijken ze niet verder dan hun algoritmeprotocol lang is. Gewoon doorgaan met ademhalen, maar dat doe je al, dus dit advies was totaal overbodig 😇

 2. Fenna schreef:

  Vind het echt rot voor je want idd volstrekt onterecht. Maar goed, je gaat nu "één worden", dat zal even wennen zijn maar misschien ook wel mooi en helend.

 3. Ferrara schreef:

  Stom gedoe! Er gaan veel erger dingen rond in de twitterwereld. Hier zit geen normaal denkend mens achter, zo erg is het dus in die sociale media. De robot maakt de dienst uit.
  Ik vind het heel vervelend voor je als het je inkomsten raakt, voor de rest wil ik zeggen doe er vooral je voordeel mee als je dichterbij jezelf blijkt te komen, dat is toch veel waard!

 4. lethe schreef:

  Nou jaaa zeg. Ze hebben zeker geen wederhoor toegepast, gewoon rats, weg d'r mee?

 5. lethe schreef:

  Lees ik nu op je twitter dat je Zomergasten 2 had afgezet? Ik vond het boeiend genoeg om te blijven kijken ipv om 22 uur naar Poldark te verhuizen (had ik bij de eerste aflevering wel gedaan).

 6. Is er geen mogelijkheid om bezwaar te maken tegen een dergelijke beslissing? Vast wel toch?

 7. jan tekelenburg schreef:

  Als Twitter zo werkt, wil je daar dan nog deel van uitmaken? Ik doe niet aan Twitter (en app evenmin) dus mis je daar niet...... Geniet van de leuke en mooie dingen om je heen. Nog geen Zomergast gezien; wel de prachtige docu over Piet Keizer, de voetballer (Andere tijden Sport). Een groet uit FRL, waar de skûtsjes het gesprek van de dag zijn!

  • Hella schreef:

   Ja, Hans Kok plaatst af en toe prachtige foto's van de skûtsjes!
   Twitter levert mij nog steeds veel positiefs op, qua inspiratie, contacten en ook zakelijk, dus voorlopig blijf ik nog maar even ...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *