Consolations 5 – Beginning

Ik was al eerder aan Beginning begonnen (ik schreef er hier over), maar dat werkte toen niet goed. Ik vond het resultaat niet mooi en besloot voortaan weer zonder vooropgezet thema collages te maken.
Deze collage noemde ik pas in laatste instantie Beginning, en dat voornamelijk vanwege de laatste zin van dit stukje bij David Whyte: the answer safely in the realm of impossibility.
Je weet wel wat je moet doen om aan iets nieuws te beginnen, maar je durft het nog niet aan, je stelt het uit, je laat de horizon in de verte en het antwoord veilig in het rijk der onmogelijkheden. Juist dat zag ik in de blik van die vrouw, een tekening van Fernand Khnopff.

Maar het begin van de inspiratie lag bij een collage op Facebook van Meikel S. Church, ik heb hem opgeslagen op mijn bord Knutselideeën op Pinterest. Er staat een schilder op met een palet, waar de kleuren vanaf waaien in perforator-confetti. Ik lekker aan de slag met wat blauwe gelli prints die van zichzelf niets waard waren. Er was wel een hele mooie bij die ik had gemaakt door water op de gelli plate te spuiten met de anti-Frija-spuit. Daarbij zocht ik meer blauws: de doek om het hoofd van de vrouw bestaat uit twee Maria-jurken. Ik herinnerde me dat ik een foto van mijn ronde bubbeltjesvaasje eens op deli paper had afgedrukt. Ik zag in de kraag van een Engelse gravin opeens een soort patatzakjes …

En zo ontwikkelt zich dat. Dan nog een achtergrond erbij zoeken, de onderdelen erop leggen en vervolgens vastplakken en dan nog het citaat erop schrijven.
Wat David Whyte schrijft over beginnen, gaat over grote levensbeslissingen. Het beginnen van een nieuw creatief project is veel simpeler. Om met Campbell te spreken: follow your bliss.

Ook deze collage is te koop bij werkaandemuur.

Dit bericht is geplaatst in creatief met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *