Rumer Godden – Thursday’s Children

Ik kwam dit boek toevallig tegen toen ik Thursday's Children van Nicci French opzocht op Goodreads. Ik slaagde erin het boek te pakken te krijgen via Open Library. Het lukte me niet om het op de e-reader te zetten maar goed, lezen op de laptop wil ook. Zeker als het zo'n heerlijk boek is. Het bleek bedoeld te zijn als kinderboek/jeugdroman maar het boeide mij ook, al kan dat te maken hebben met mijn meisjesvoorkeur voor "balletboeken," zoals Ellen op Ballet en Het Meisje Jennifer. Dit boek heeft qua thematiek veel weg van Billy Elliot. Doone, jongste van een groot gezin van een groenteboer, blijkt een natuurlijk danstalent te hebben. Maar ballet is natuurljk niets voor jongens. Bovendien is de rol van ballerina weggelegd voor de enige dochter van het gezin, die in feite de dromen van haar moeder moet waarmaken.
Eigenlijk gaat het boek over wat het betekent om talent te hebben, wat je daarmee doet, welke motivaties daarbij meespelen. Doone is "a child born with a talent so strong that already it was dedicated, as if it did not belong to the child but he to it." Zus Crystal is meer bezig met indruk maken, voor haar is het een moeilijkere ontwikkeling om een 'echte' danseres te worden.
En dat alles weer in die wonderlijke stijl van Rumer Godden, waar ik nog steeds dol op ben.

Dit bericht is geplaatst in recensies met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *