Michael Robotham – The Secrets she Keeps

Ik zit nu op Fb bij de BoekperWeekclub, waar heel diverse titels voorbij komen. Daar hoorde ik enthousiaste geluiden over The Secrets She Keeps van Michael Robotham, en ik was na Barnes wel weer even toe aan een lekkere thriller. Dat kon nog net voor het leesclubboek en het volgende recensieboek. Op Goodreads krijgt het boek gemiddeld 4 sterren, dus dat zal wel snor zitten. Al had de beschrijving me moeten waarschuwen: "in the bestselling tradition of The Girl on the Train …" Ik had eerder een boek van Robotham gelezen, en nu ik het terugzoek zie ik dat ik daar ook niet onverdeeld enthousiast over was. Hij is een Australische schrijver maar laat zijn boeken kennelijk steeds ergens anders spelen.

The Secrets speelt in Londen, en inderdaad staat er net zo'n huis aan de spoorlijn als in The Girl on the Train, wat ik echt een waardeloos boek vond (helaas geen recensie van geschreven). Het gaat over twee vrouwen (ze krijgen om en om een hoofdstuk), de een een sloeberige vakkenvulster in de supermarkt met een Heel Erg verleden, de ander een luxepoppetje, echtgenote van een bekende tv-presentator en bewoonster van het huis aan de spoorlijn. Ze zijn allebei zwanger, en Agatha slaagt erin met Meg in contact te komen. Ze gaat zelfs met Meg mee naar huis, en krijgt wat babykleertjes mee (Meg heeft al twee kinderen).
Dan gaat Robotham stapelen. Agatha wordt steeds zieliger en enger, en Meg haar rozenhuwelijk wordt bedreigd van binnenuit. Thrillerig wordt het nog steeds niet, en de perikelen van beide dames interesseren me niet bovenmatig, maar het is fijn leesvoer voor als je in het ziekenhuis zit te wachten.

Afijn SPOILER ALERT uiteindelijk komen we erachter hoe de vork in de steel zit, Agatha kidnapt de baby van Meg, en de rest van het boek wachten we tot de politie het zaakje oplost. Het loopt allemaal eindgoedalgoed af met een zoetige vroomheid waarvan het glazuur van je tanden spat.
Hoe kan zo'n absolute waste of time zoveel sterren krijgen? Of ben ik nu alweer de dwarsligger?
(En nee, ook Londen voelt niet als Londen.)

[toevoeging: ik had The Girl on the Train besproken in de Heldenreis Nieuwsbrief. Nu toegevoegd op Goodreads.]

Dit bericht is geplaatst in recensies met de tags , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Michael Robotham – The Secrets she Keeps

 1. Bettina Grissen schreef:

  Michael Robotham is over het algemeen een goede thrillerschrijver die ik erg waardeer, maar zijn stand-alones zijn bij lange na niet zo fijn als de langlopende serie die hij heeft geschreven met psychiater Joe McLoughlin. (spelling van die achternaam kan een beetje anders zijn).

  Ik had over dit boek gehoord en het leek me een clicheprutboek, en als ik jouw bespreking lees, dan klopt dat. De vergelijking met Het meisje in de trein zou voor mij ook geen aanbeveling zijn, want dat vond ik ook slecht. (Maar daarin schijnen we een minderheid te zijn.)

  Als je wel een goede Robotham wil lezen is zijn eerste boek De verdenking misschien een idee.

  Groetjes,

 2. Joke schreef:

  Ik heb net De pier (Local girl missing) van Claire Douglas uit (ook weer ff toe aan iets thrillerigs) die krijgt in de VN Thrillergids 4 sterren maar bleek vreselijk (clichématig) geschreven. Het was dat de plot wel aardig in elkaar zat en ik uiteindelijk wel wilde weten hoe het nu zat, dus ik heb m wel uitgelezen maar ik zou er zelf niet meer dan 2 sterren aan gegeven hebben....tja? Ben ik ook een dwarsligger? 😉

 3. Joke schreef:

  Oh ja, toevallig (....?!) wordt het verhaal van De pier ook verteld door twee vrouwen die om beurten een hoofdstuk krijgen.....

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *