Frija’s Dagboek (4)

Ik heb gewonnen! Ik heb gewonnen! Gister ging de vrouw weer het heerlijke heerlijke eten, ze sloot mij weer op, toen ben ik weer heel hoog geklommen, heb m'n ogen dicht gedaan en ben zó! hop over het hek gevlogen. De vrouw zat op de bank want op de grote tablet was een meneer in een rode mantel op een wit paard, dus ik kon zo bij haar bordje. Het mocht niet. NEE, zegt ze dan heel boos, en houdt me tegen met die enorme hand van haar, die is net zo groot als ik!
Dat doet ze ook als ik op de tafel wil. Soms ziet ze dat niet, en dan ga ik toch op de tafel. Ik kon daar zo leuk aan het kleedje hangen, maar dat heeft ze er nu afgehaald.
In elk geval hoef ik nu nooit meer achter het hek, 's nachts ook niet.
Die meneer met de rode mantel is van cadeautjes, zeiden ze op de grote tablet. En 's middags kreeg ik cadeautjes! Een blauwe slang aan een stok, en nieuwe balletjes met een rinkeltje erin. Voor zichzelf had de vrouw een kleedje voor de bank gekocht. Ze legde de bank zo op zijn rug, nu kon ik er nog fijner in klimmen.
Toen het klaar was, mocht ik weer op schoot. Ik dacht dat ik niet moe was, maar ik viel zo boem! in slaap.

Dit bericht is geplaatst in autobio met de tags . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Frija’s Dagboek (4)

 1. Fenna schreef:

  Blijft leuk, die avonturen van Frija.

 2. lethe schreef:

  Wat knap van je, Frija! Dat wordt nog wat met jou!

 3. Namens Popke (die te beroerd is om zelf een account aan te maken):
  Goed bezig, Frija! Je bent al bijna de baas in huis en dat is precies zoals het hoort.

 4. Ferrara schreef:

  Heel goed, Frija, ik zei het al. Een beetje kat ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *