Frija’s Dagboek (5)

Elke dag is er weer iets nieuws, dat is zo leuk. Gister ging de vrouw nieuwe stof om de kussentjes naaien, want die stonden niet mooi meer bij het kleedje op de bank vond ze. Ze pakte een kluwen draad, knipte daar een stuk af, en ging de stof vastnaaien. Elke keer die draad! En franje aan de kussentjes! Ik kon mijn pootjes er niet van afhouden. Ze zette me steeds weer op de grond. Dan deed ik heel even net of ik op de stoel zou blijven zitten, dan keek ik even voorzichtig bovenhet tafelblad uit of ze op me lette, en dan zat ik er al weer op. En dan met een grote zwaai weer op de grond en alles weer van voren af aan, ik vond het machtig.
Toen ze de grote tablet aanzette, was daar zulke mooie muziek op! Het klonk als een vogeltje met een diepe stem. De vrouw nam er een glaasje drinken bij, dat rook zo griezelig vond ik. Mensen houden van hele rare dingen.
Ze vinden ook hele rare dingen niet goed, ik snap er soms niks van. Ik mocht wel aan draadjes komen, maar er stak ook een glinsterend stokje uit de stof, even proeven natuurlijk, schreeuwt zij weer NEE en pakt het stokje uit mijn bekje. Hier bij het bureau staat een ding met een hele lange glinsterende stok eraan, daar mag ik weer wél aankomen.
Toen we naar bed moesten deed de vrouw nog iets heel gemeens. Ze spoot iets op me uit een flesje, het rook heel vies. Ik heb heel hard geblazen (ik wist niet dat ik dat kon!) en haar gekrabt. Ik hoef ook niet álles goed te vinden wat zij doet al is ze ook de vrouw.


Dit bericht is geplaatst in autobio met de tags . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Frija’s Dagboek (5)

  1. lethe schreef:

    Hoi Frija, dat glinsterende stokje is een naald en daar kun je je heel lelijk aan prikken. Vandaar dat de vrouw het afpakte. Maar ik heb geen idee wat die grote glinsterende stok is.

    Soms doen mensen iets gemeens en dat heet dan "voor je bestwil". Ik denk dat dat viesruikende flesje ook zoiets is. Hopelijk kon je toch wel lekker slapen en heb je de vrouw niet al te erg gekrabd.

  2. Joke schreef:

    Net als Lethe zit ik af en toe te puzzelen wat je nou precies bedoelt Frija. Die grote glinsterende stok is voor mij ook een raadsel....
    En ik krijg nu toch een ander beeld van de vrouw. Ik wist niet dat ze zo gemeen kon zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *