Frija’s Dagboek (10)

De vrouw zegt dat het twee keer per dag stormt in mij. Eerst 's morgens. Dan speel ik oorlogje met de sprei en met de vrouw. AU! roept ze, maar het is al te laat, ze heeft BLOED. Op haar arm en op haar hand. En als ze zegt dat ik niet op de glinsterdoek mag, luister ik helemaal niet. Ik zeg jomtiedom en ren weer ergens anders heen.
Daarna gaan we naar de kamer. Daar liggen overal speeltjes en krijg ook vaak een nieuw speeltje. Zoals vandaag het plakbandje van de bananen, dat was leuk! Alleen verdween het onder de koelkast, en zelfs met een stokje kwam het er niet onder uit.
De andere storm is 's avonds na het eten. Dan race ik door het huis, spring van alle stoelen zo hard ik kan. De vrouw probeert een foto te maken maar weg ben ik alweer! Naar de tv! Daar zit een gek wit vierkantje op dat ik eraf wil krabben maar het blijft gewoon zitten.
En dan opeens … boem. Is mijn batterijtje leeg. Val ik heerlijk in slaap bij de vrouw op schoot.
Oja, en ik ben alwéér niet aan het toetsenbord gekomen, lief hè?

Dit bericht is geplaatst in autobio met de tags . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Frija’s Dagboek (10)

  1. lethe schreef:

    Ja, je bent heel lief, Frija, maar je moet wel leren om je nageltjes in te trekken. Je wilt de vrouw toch niet ècht pijn doen?

    Hella, wat is die derde foto prachtig impressionistisch!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *