dipje

Ik ben compleet inspiratieloos de laatste dagen. Er komt geen schrijfsel of knutsel uit mijn handen. Een zomerdip door gebrek aan vakantie, door weer een matige bloeduitslag en aanverwante perikelen. Dan wil ik altijd van alles wat niet kan, zoals verhuizen of andere meubels (terwijl ik alles wat ik heb prachtig vind).
Meestal sla ik dan maar aan 't mariekondoën. Zo heb ik vanochtend toch weer drie boeken en een stapel oud papier verwijderd. En een diploma van kindeke teruggevonden. Ik heb spullen op Marktplaats gezet die nu allebei verkocht lijken (duimduim) en andere spullen in de Gratis in het Noorden Groep die ook worden opgehaald. Goed bezig!
En dan toch – pure verveling – even naar de kringloop. Nou, ook wel een beetje een Artist's Date, deze Handelsfabriek in Tolbert. Vooral heel veel grote, industriële kasten en lampen. De foto is niet representatief, de meeste spullen zijn zwart of van dat enge groen.
Ik heb iets met eng groen. Ik word daar heel bang van. Ik had ooit een nachtmerrie die zich afspeelde in een soort keuken annex slachterij waar de metalen kasten en planken ook van dat groen waren.
Dus nee, ik heb er niets gekocht. Nog maar even door naar de Goud Goed, twee collageboeken over het Oude Griekenland gescoord, waar ik nog steeds verwijl. Binnenkort te bespreken!

Dit bericht is geplaatst in autobio met de tags , , . Bookmark de permalink.

5 Reacties op dipje

  1. Joke schreef:

    Niet het kopje laten hangen hoor! Er komt ook weer een keer een goede uitslag.
    Het is nu ook wel zo'n periode waar je niet echt door wordt geïnspireerd. Alles staat stil, iedereen is weg. Ik sta creatief ook een beetje droog.....maar lees nu extra veel 😉

  2. Ferrara schreef:

    Dear Hella, zojuist weer met plezier je nieuwsbrief gelezen, het lukt je wel anderen te inspireren. Hoe mooi is dat? Ik blijk sinds 2010 regelmatig gebruik te maken van je schrijfveren, begonnen bij Trouw en toen dat stopte wel trouw gebleven aan het gezelschap van destijds. Je kent mijn bezwaren tegen facebook, maar als je bij mij een schrijfveer leest mag je gerust een linkje plaatsen. Daarnaast zal ik je ook mailen. Ik noteer ze maandelijks in mijn schrijfagenda die naast de laptop ligt en denk dus iedere dag aan je. Als dat geen oppepper is ;0)) Nu ik hier toch ben, ik wil graag het afsprakenlijstje ontvangen.
    Voor de rest, Dapper voorwaarts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *