lezen in Oman

Gister schreef ik over de boekwinkels in Aberdeen, en zo gingen mijn gedachten naar de boekwinkel in Oman – ik geloof echt dat er maar één was: de Family Bookshop. Ze hadden daar vrome (Christelijke) kinderboekjes, reisgidsen, en een enorme voorraad tweedehands smulboeken. Altijd goed voor als je helemaal zonder leesvoer zat, al had de bibliotheek ook een aardige collectie.
Ik kan me niet meer herinneren waar hij precies zat. Google maps geeft hem aan op een plek die ik niet herken, volgens mij was hij dichter bij waar wij woonden. Helaas kun je niet door Oman wandelen. En elders zie ik dat hij gesloten is, maar waarschijnlijk was dat de oude locatie want ik zie nieuwere foto's van een Family Bookshop in Medinat.
Raar idee om bijna 4 jaar in een land zonder boeken te wonen. Elk verlof namen we weer wat mee in de koffer. Tijdschriften kregen we soms opgestuurd door familie of vrienden, maar die moesten dan eerst door de censuur. Staat de rubriek "my body" nog altijd in de Viva? In elk geval waren de blote mannetjes en vrouwtjes er steevast uitgeknipt als wij de bladen eindelijk thuis kregen.
Verder googelend zie ik dat er nu een Borders in Muscat zit, en er is ook nog een House of Prose, de tijden zijn duidelijk verbeterd!

afbeelding

Dit bericht is geplaatst in lees- en biepherinneringen met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *