kabouters

Ik schreef al over het lezen op school en mijn droeve ervaring met Jan-Willem. Dat was op de Prinsessenschool in Leeuwarden, een spiksplinternieuwe school in het Nylân. In januari 1966 ging ik naar school Schut (officieel de Coehoorn van Scheltingaschool) in Heerenveen. Een stokoude school met nog ouderwetse schoolbanken met inkpotjes. Ook het lesmateriaal was behoorlijk oud. Ik herinner me het rekenboekje met de som: vader verdient 6 gulden per dag, hoeveel verdient hij dan per week? Ons leesboekje heette Lientje bij de Kabouters. Van het verhaaltje herinner ik me niet veel, maar de plaatjes waren beeldig. Ik google het, en zie dat ze uit 1934 zijn!

Aanvulling: wij hadden waarschijnlijk de heruitgave van 1958.

Dit bericht is geplaatst in lees- en biepherinneringen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *