bommen

Allerlei strategisch en geopolitiek onderlegde types buigen zich over de vraag: waarom dropte Trump de Moeder Aller Bommen? Ze denken dat het brein van Trump zich langs dezelfde onderlegde en rationele wegen beweegt als het hunne. Wat natuurlijk niet het geval is.
Een narcist moet altijd de Moeder Aller hebben of zijn.
Dat kan een bom zijn – fuck world peace!
Dat kan de Moeder Aller Goede Smaken zijn. Afgeven op mensen die een ander merk auto prefereren boven het jouwe: krankzinnig zijn ze en wel hierom.
Ik heb iemand gekend die het vooral moest hebben van de Moeder Aller Deugdzaamheden. Naar eigen zeggen fietste hij, als hij thuis ontdekte dat de cassière hem te veel had teruggegeven, terug naar de supermarkt om het dubbeltje met veel vertoon van deugdzaamheid te overhandigen. Om vervolgens aan ieder die het horen wilde te vertellen hoe geweldig het personeel hem vond.
Er zit bij Trump geen strategie achter. Een narcist is uit op bewondering en aandacht, en daarbij is instant gratification absolute noodzaak. Zodra iemand het waagt om iets groters/mooiers/beters te hebben of te zijn dan hij, moet dat ogenblikkelijk hersteld worden. Hoe dan ook.
Atoombommetje, anyone?

afbeelding uit Trouw

Dit bericht is geplaatst in tijdgeest met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *