Ellen op ballet

Van die B-boekenkast herinner ik mij vooral heel veel pockets. Eentje ervan heb ik later nog als afgeschreven boek gekocht: Ellen op Ballet. Ik dweepte als meisje met ballet. Niet dat ik erop zat, maar ik danste wel op radio 4 (nog via de draadomroep) waarbij ik mij sierlijk aanschouwde in 't spiegelend vensterglas. Ellen op Ballet was ook zo'n boek waardoor ik zelf zielige balletmeisjesverhalen ging verzinnen, om mezelf 's avonds in bed heerlijk aan het huilen te krijgen.
Als ik het google, zie ik dat het uit de serie Prima Juniores was, en als je dat dan aanklikt, komen er opeens meer bekende titels uit die tijd, zoals De Televisie-tweeling, Ontvoering in de Mist, Raadsels om de Heksenhoek, Mijn Zwarte Vriendin. Ik geloof dat die laatste ook ooit nog inspiratie vormde voor een eigen verhaal, grappig hoe alles wat ik las terugkwam in mijn eigen probeersels. Niet dat ze ooit afkwamen, die verhalen. Ik zette de sfeer neer (herinner me ook een begin waarbij een verborgen luik de ingang vormde tot een geheime gang), de eerste scène … de Oproep tot Avontuur, zeg maar. En daarna lag het weer stil.
Als er iets is wat ik geleerd heb van de LOI-cursus is het wel om verhalen af te maken. Een kunst op zich.

Dit bericht is geplaatst in lees- en biepherinneringen, schrijven. Bookmark de permalink.

4 Reacties op Ellen op ballet

  1. Adriaan Hendriks schreef:

    Ik waag te betwijfelen of radio (toen nog Hilversum) 4 ooit via de draadomroep te beluisteren is geweest. Volgens Wikipedia zijn ze elkaar net misgelopen. Ja sorry hoor 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *