gotiek

Ik schreef al eerder over die mooie boekwinkel in Inverness, waar ik Berenson gekocht had.
Ook The Gothic Image van Émile Mâle heb ik daar op de kop getikt voor vier pond. Ik moet tot mijn schande bekennen dat ik het nooit gelezen heb. Het was een belangrijke titel, een van de eerste boeken waarin Middeleeuwse kunst serieus behandeld werd (het is uit 1910, de vertaling uit 1913). Als ik er nu in om blader, denk ik nog steeds: dat moet ik lezen, het is een boek dat me zal verrijken en optillen. Maar er stáát al zoveel op het lijstje …
In elk geval heeft het boek nog niets verloren van de magie waarom ik het kocht, nu alweer minstens 20 jaar geleden.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, kunst met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *