stad van herkomst

Ik ben op Facebook lid van een groep die "Och heden juh – Liwwadden" heet, en elke keer verbaas ik me er weer over hoe die stad onder mijn huid zit. Ik ben er geboren, maar toen ik 8 was verhuisden we al naar Heerenveen. Aan het eind van de middelbare school gingen we wel vaak uit in Leeuwarden, maar goed, dat was alleen van het station naar de bioscoop en de kroeg, geen lange wandelingen door de stad of zoiets. In 2005 ging ik er weer wonen, maar verhuisde in 2012 naar Groningen.
Maar nog altijd is Leeuwarden de stad die ik het beste ken, waarbij ik van elke foto meteen zie: oh ja, dat is daar. En dat ik dan ook nog weet hoe je erheen rijdt.
Bij alle oude foto's op Facebook kijk ik ook altijd even stiekem of er geen bekende op staat, oma met de boodschappentas, of oom Hille op de fiets. Ook van de inmiddels afgebroken gebouwen (de watertoren!) weet ik nog precies waar ze stonden. Pas stond er een foto van de overweg vlakbij de flat waar ik van 0-5 gewoond heb, en ineens wist ik weer precies hoe het er daar uit zag.
Leeuwarden in de Luwte komt van paps. Ik blader het door en zie tontsjemannen, en de bouw van de flat van oom Johan en tante Hilly, ik zie meisjes met witte sokjes in witte sandalen. Land van herkomst.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

2 Reacties op stad van herkomst

  1. Joke schreef:

    Ook mijn herinneringen zijn nog heel levendig; tot m'n 27ste er gewoond. Nu al heel lang vlak bij Groningen (waar ik niets mee heb). L'den heeft toch iets 'kneuterigs' en dat is niet negatief bedoeld.

  2. Joke schreef:

    Ook mijn herinneringen zijn nog heel levendig; tot m'n 27ste er gewoond. Nu al heel lang vlak bij Groningen (waar ik niets mee heb). L'den heeft toch iets 'kneuterigs' en dat is niet negatief bedoeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.