Leeuwarden als Rome

Fl.59,50 kostte Leeuwarden 750-2000 Hoofdstad van Friesland op 30 november 1999, het bonnetje van Overdiep zit achterin. Ik herinner me nog dat ik destijds dacht: oh, wil ik dat ook hebben? en dat paps zei: je erft het immers wel. En zo is het. Voor mij zijn natuurlijk vooral de eerste drie hoofdstukken van belang, die tijd waarin Leeuwarden samengroeide uit terpen. Ik herinner me een stadswandeling met paps, door de Hoogstraten, waar je de hoogte van een ervan nog duidelijk kunt zien. Ook ben ik op Monumentendag eens in een huis geweest waarvan het onderste gedeelte en de kelder nog restten van een oude stins. Dan krijg je in je eigen geboortestad hetzelfde magische gevoel als in Rome, van die doorlopende geschiedenis, die doorlopende beschaving, laag over laag over laag.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Leeuwarden als Rome

  1. Adriaan Hendriks schreef:

    O tijden, o munten! Aangezien dit verhaal in 1999 speelt moeten het guldens zijn geweest en geen euro's. Niet dat het iets uitmaakt, want het is tenslotte maar geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *