oorlog

Ik herinner me wel een paar verhalen van mijn vader over de oorlog. Hoe er een stuk van een bom viel op hun huis aan de Van Asbeckstraat. Hoe ze met het hele gezin onderdoken in een zomerhuisje in Eernewoude. Over de mauermuur, zoals de Duitse betonnen wegversperring genoemd werd. Over een Joodse leraar, die met zijn hele gezin 'aan het gas' ging.
Achteraf denk je altijd: ik had veel meer moeten vragen, en ik had het allemaal op moeten schrijven.
Zulke persoonlijke verhalen staan niet in Laarzen op de Lange Pijp. Het is een geschiedkundige beschrijving van hoe het ging, qua politiek, qua verzet, qua (over)leven. Het is meer uit piëteit dat ik het bewaar.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *